Komentara: 4
Pregleda: 1708

Letnji turnir u boćanju i kuvanju kotlića u MZ "Zorka"

11.08.2014. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Boćarski klub "Spartak" organizuje u subotu letnji boćarski "Roly" turnir - takmičenje u boćanju i kuvanju kotlića i ovom prilikmo poziva sve zainteresovane da se prijave do petka, 22. avgusta.
Letnji turnir u boćanju i kuvanju kotlića u MZ "Zorka"

Kako kažu u Boćarskom klubu ekipe mogu da se formiraju po komšijskom, drugarskom principu, MZ ili firmi od 8 članova mešovitog polnog sastava. Turnir se sastoji iz dve discipline - jedna sportska i jedna kulinarska, odnosno boćanje i kuvanje kotlića.

Prijavljeni se mogu takmičiti u jednoj od najlepših, najlakših i u Subotici, najmlađih sportskih disciplina koja okuplja sve generacije "od 7 do 77" - boćanju. U svakoj ekipi boće bacaju 3 člana, i zavisno od uspeha, članovi se mogu menjati tokom takmičenja

Drugo takmičenje je u kuvanju kotlića. Svaka ekipa, pored boćanja, u svom sastavu ima i kuvarsku, koja dobija 3 kg svinjskog mesa na kockice bez kostiju, crni luk, drva, hleb i salatu, a donosi kotlić, nogare, začine i ako želi da "dopuni" sa mesom, papcima...

U organizaciji ističu da je glavni akcenat boravak na otvorenom i druženje.

Za učešće na ovom turniru ekipa od osam članova plaća 1.600 dinara, a prijave se mogu izvršiti na telefon 064/83-56-079 najkasnije do petka, 22. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1708
Povezane teme

boćanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.