• Pregleda: 2563

Letnji program Naše radosti za decu

Letnji program Naše radosti za decu

Vrtići predškolske ustanove „Naša radost“ ovog leta ponudiće kvalitetne programe za svu decu koja u letnjim mesecima neće imati mogućnost odlaska na putovanja van grada. Od 27 objekata „Naše radosti“ samo 4 zbog renoviranja ili nedostatka dece neće raditi tokom leta, saopštili su Dujo Runje i Livija Joo-Horti na današnjoj konferenciji za medije.

Pošto u letnjim mesecima prema dosadašnjem iskustvu svega jedna trećina dece dolazi u vrtiće, u „Našoj radosti“ očekuju povećanje broja dece oslanjajući se na dobro osmišljene i unikatne programe. Svaki objekat će napraviti raspored aktivnosti kako bi roditelji sa njim bili upoznati i imali mogućnost izbora kojim danima da dovode svoju decu.

Novina je i to da roditelji koji su svoju decu upisali u vrtiće od 1. septembra mogu već sad dovoditi decu u izabrane objekte gde će mališani proces adaptacije i socijalizacije lakše provesti u manjoj grupi i sa matičnim vaspitačima koji će se o njima brinuti cele godine. Ovo je uvedeno nakon iskustava da deca teško biraju drugi objekat i menjaju vaspitača tokom letnjih meseci.

Runje je podsetio da su kapaciteti „Naše radosti“ popunjeni i da oko 2900 mališana boravi u vrtićima ali istovremeno želje svih roditelja po pitanju izbora objekta gde žele upisati svoju decu nisu mogle biti ispunjene. Velika očekivanja u vezi ovog pitanja odnose se na strategiju države Srbije kojom je predviđeno da se do 2015. godine kapaciteti predškolskih ustanova dupliraju.

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.