Komentara: 1
Pregleda: 3284

Letnja škola u VTŠ

21.07.2011. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
Letnja škola u VTŠ

Studenti Visoke tehničke škole iz Subotice proteklih nedelja pohađali su tzv. letnju školu, koja podrazumeva razmenu studenata. Tako su studenti ove škole obišli Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku gde su stekli veoma korisna iskustva radeći zajedno sa studentima iz iste branše sa drugih područija. Ovo je već šesta godina kako Viša tehnička škola učestvuje u programu razmene studenata što se pokazalo kao veoma korisna praksa.

Andrej Prčić jedan je od studenata koji je išao u letnju školu. Dve nedelje boravio je u Budimpešti i pohađao kurs funkcionalnog programiranja. Osamdeset sati provedenih u amfiteatru Andreju su u mnogome pomogli da nauči neke nove stvari za koje u našoj zemlji ne bi imao priliku.

Sedamnaest studenata sa Više tehniče škole pohađalo je letnju školu u nekoj od zemalja centralne Evrope. Univerzitet u Budimpešti organizovao je letnju školu na engleskom i mađarskom jeziku na temu informatike u kojoj je bilo 10 studenata iz Subotice. Ovakva razmena studenata odličan je spoj zabave i edukacije.

Visoka Tehnička škola je već 6 godina član CEEPUS mreže i svake godine nekoliko studenata odlazi u inostranstvo na usavršavanje, osim u Mađarsku gde su sada bili po prvi put.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3284
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.