Komentara: 0
Pregleda: 1995

Lekovi skuplji za 7%

01.03.2011. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Lekovi skuplji za 7%

Pored mnogih sirovina koje su poskupele ove godine, od sredine februara, poskupeli su i lekovi. Cena lekova povećana je za 7 odsto, ali kako kažu u Apoteci Subotica, građani to ne osete mnogo, jer su poskupeli lekovi koji se izdaju na recept. Većina građana, slaže se sa tom činjenicom, osim onih koji lekove kupuju u privatnim apotekama.

Građani kažu da kod lekova koje uzimaju na recept, ne osete da li su cene niže ili visse, s obzirom na to da je participacija ostala 50 dinara. Situacija je drugačija kada za lek koji je prepisan na recept moraju da doplate oređeni iznos, ili kada iz nekog razloga lek moraju potražiti u privatnoj apoteci. U toj situaciji, dodatno opterećenje za mesečni budžet i tek kako se oseti.

Lekovi koji su poskupeli nisu selektovani na osnovu njihovog dejstva, nego su cene menjane isključivo zbog promene cene sirovine lekova. Tako je npr. neki lek koji se koristi za povećan ssećer u krvi poskupeo, a neki čak pojeftinio.

U Apoteci Subotica kažu da je grad dobro snabdeven lekovima. Trenutno su u deficitu samo sa pojedinim lekovima, ali je takvo stanje kratko i prolazno. Kada je reč o novoj promeni cena lekova, takvih informacija još uvek nema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1995
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.