Komentara: 8
Pregleda: 2866

Legalizaciju čeka 14.800 objekata

18.12.2017. u 12:33h
Izvor: RTV
U Subotici treba da bude doneto još oko 14.800 rešenja na podnete zahteve za legalizaciju i ozakonjenje objekata, a gradski Sekretarijat za građevinarstvo povećao je broj zaposlenih kako bi taj posao što brže bio završen.
Legalizaciju čeka 14.800 objekata

Tokom proteklih 14 godina, u Subotici je rešeno oko 12.150 zahteva kako bi objekti, koji su izgrađeni ili rekonstruisani bez građevinske dozvole, bili legalizovani.

Od 2003. godine, kada je otpočeo proces legalizacije i ozakonjenja bespravno izgrađenih objekata, pa do danas, u Gradsku upravu Subotice pristiglo je oko 27.000 zahteva u vezi sa legalizacijom i ozakonjenjem, a u ovom trenutku je preostalo da bude rešeno oko 14.800 predmeta.

Melinda Nađ Kišereš, sekretar Sekretarijata za građevinarstvo pri Gradskoj upravi Subotice, kaže da je među zahtevima koji još uvek čekaju na rešavanje veliki udeo onih koji su podneti još 2003. godine.

- Kada je prvi put stupio na snagu Zakon o legalizaciji, koji je kao rok odredio 2006. godinu, prijavilo nam se skoro 10.000 građana sa nekim od problema vezanim za bespravno izgrađene objekte. Ti predmeti su, nažalost, i sada delimično u toku, odnosno u radu - objašnjava Nađ Kišereš.

Zakoni koji regulišu ovu oblast su se od 2003. do 2015. godine menjali u više navrata, zbog čega je iznova trebalo ažurirati već podnete zahteve i pribavljati dodatnu dokumentaciju. Na tim poslovima je do 2012. godine radio samo jedan službenik, a za neke građane to je predstavljalo prevelik izazov.

- Neki građani su zaboravili da imaju predmet u toku, neki su se odselili ili imaju neke imovinsko-pravne probleme vezane za objekat pa zbog toga takvi predmeti još uvek nisu završeni - ističe Nađ Kišereš.

Sekretarijat za građevinarstvo pri Gradskoj upravi Subotice povećao je broj zaposlenih koji rade na rešavanju ovih predmeta, te apeluje na sve sugrađane, koji to još uvek nisu učinili, da podnesu zahteve kako bi legalizovali i ozakonili svoje objekte.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2866
Povezane teme

legalizacija

gradska služba za građevinarstvo

legalizacija objekata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.