Komentara: 2
Pregleda: 2397

LEARN - usavršavanjem nezaposlenih lakše do posla

26.10.2010. u 18:02h
Izvor: RTV Yueco
<p>Uspe&scaron;nije zapo&scaron;ljavanje nezaposlenih i usavr&scaron;avanje njihovih postojećih znanja zadatak je projekta LEARN koji sprovodi Otvoreni univerzitet Subotica u saradnji sa partnerima - organizacijom Aktivni tražioci posla iz Kečkemeta.&nbsp;</p>
LEARN - usavršavanjem nezaposlenih lakše do posla

U Subotici je danas održana otvarajuća konferencija projekta, na kojoj je obelodanjeno da će tokom njegovog sprovođenja biti formirani centri za obrazovanje odraslih u Subotici i Kečkemetu. Projekat traje do septembra sledeće godine, a sufinansira ga Evropska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska - Srbija.

Otvoreni univerzitet i Aktivni tražioci posla iz Kečkemeta razmeniće osam programa obuke, zajednički će realizovati 10 obuka za nezaposlena lica, a biće kreiran jedan nov zajednički program studija koji će ući u redovnu obrazovnu ponudu ove dve institucije. U okvriru projekta LEARN biće organizovan on-line jezički kurs mađarskog i srpskog jezika za 20 polaznika, zatim realizacija četiri obrazovna programa iz redovne ponude Otvorenog univerziteta Subotica u Kečkemetu i obrnuto za po 15 polaznika po obuci.

Tokom realizacije projekta biće formirani Centri za obrazovanje odraslih u Subotici i Kečkemetu koji će imati savetodavnu funkciju i čije usluge će biti besplatne za sve nezaposlene građane, zainteresovane za sticanje novih znanja i veština u cilju lakšeg zapošljavanja. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, i pored nedostatka odgovarajuće zakonske reulative u oblasti obrazovanja odraslih, podržava ovakva nastojanja susedskih partnera. Naime, Vlada Vojvodine uskoro osniva Edukacioni centar za obrazovanje odraslih.

Realizacija projekta startovala je u septembru, a današnja otvarajuća konferencija okupila je veliki broj zainteresovanih iz sveta obrazovanja. Projekat traje do septembra sledeće godine, a sufinansira ga Evropska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska - Srbija.

Sajt Otvorenog univerziteta možete posetiti na adresi: www.openunsubotica.rs

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2397
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.