Komentara: 1
Pregleda: 2372

Kvote za upis na fakultet

02.03.2010. u 18:57h
Izvor: RTV Yueco
Kvote za upis na fakultet

Fakulteti i visoke škole u Subotici u oktobru upisaće približno isti broj brucoša kao i prethodne godine. Tačne informacije o visini školarine za samofinansirajuće studente kao i o otvaranju novih smerova znaće se u tek aprilu. Yu eko televizija je pokušala da istraži koliko mesta ima za studente koji nameravaju da upišu neki od subotičkih fakulteta i visokih škola.

Drugo polugodište maturantima donosi jednu veliku brigu: Koji fakultet odabrati i na koji način se pripremiti za upis na fakultet? Dok neki već znaju šta žele, mnogi su u nedoumici koji fakultet odabrati i koji je njihov pravi izbor. Smatraju da će im odluka u velikoj meri odrediti životni put i mogućnost kasnijeg napredovanja.

Na Ekonomskom fakultetu kažu da će se kvote za upis znati tek u aprilu. Ostali fakulteti u Subotici očekuju približno isti broj studenata kao i prošle godine.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u narednoj školskoj godini primiće ukupno 150 brucoša. Na spskom jeziku ima 55 budžetskih mesta, a za samofinansiranje 65 mesta. Na mađarskom jeziku biće mesta za 30 brucoša. Dok će, Visoka tehnička škola strukovnih studija upisati 220 studenata na budžet.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2372
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.