Komentara: 9
Pregleda: 3723
Foto

Kvalitetna rekreacija važna za sve građane

09.12.2020. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
U cilju pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici, te uključivanja što većeg broja građana u sportske aktivnosti, predstavnici Asocijacije "Sport za sve" Srbije posetili su naš grad i dogovorili dalju saradnju sa Gradskim savezom "Sport za sve" i lokalnom samoupravom u realizaciji programa koji su predviđeni misijom "Aktivna Srbija 2020-2030".
Kvalitetna rekreacija važna za sve građane

Kako je objasnila Merima Kulić, sekretarka Gradskog saveza "Sport za sve", ovom prilikom su dobili paket rekvizita, koji će u velikoj meri pomoći uspešnoj realizaciji programskih aktivnosti koje se sprovode tokom godine, a koje se odnose na masovan, radnički i sport u mesnim zajednicama.

- Cilj nam je da pospešimo saradnju sa lokalnom samoupravom i Asocijacijom "Sport za sve" Srbije, kako bismo podstakli građane da se bave rekreativnim sportom, jer je sportska aktivnost sredstvo za očuvanje zdravlja, kako mentalnog, tako i fizičkog - istakla je Kulić. - Kada je u pitanju masovni sport, realizujemo višemesečne programske aktivnosti čiji akcenat je na sportsko rekreativnim aktivnostima koje promovišu zdravlje, kao što su Dan izazova, Trimbi i druge jednodnevne aktivnosti. Što se tiče radničkog sporta, Subotica je izuzeno visoko kotirana i učestvujemo od prve Sportske olimpijade radnika Vojvodine, na kojima Grad Subotica i područje Severnobačkog okruga od 2012. godine zauzimaju prvo mesto po uspešnosti na svim takmičenjima.

Kvalitetna rekreacija važna za sve građanePo rečima Branka Vujovića, predsednika Asocijacije "Sport za sve" Srbije,  Subotica je grad školskog i rekreativnog sporta, zbog čega su odabrali da baš naš grad među prvima posete, ojačaju saradnju i dogovore realizaciju aktivnosti koje su previđene planom i programom Asocijacije u narednih deset godina.

- Ukoliko u jednoj lokalnoj samoupravi "Sport za sve" funkcioniše nije dovoljno, već treba da definišemo model po kojem ćemo u svim lokalnim samoupravama, u svim sredinama i manjim mestima imati razvijen sistem sporta onako kako je to najbolje. Misija "Aktivna Srbija 2020-2030" je izrađena po uzoru na krovnu svetsku organizaciju rekreativnog sporta i trebalo bi da ukaže da kroz fizičku aktivnost kao osnovno sredstvo koje treba da pruži svim građanima da budu zdravi, bolji i kvalitetni, promovišemo i druge vrednosti, kao što je ravnopravnost polova, inkluzija, kvalitet života i naša tradicija - rekao je Vujović.

Kvalitetna rekreacija važna za sve građaneSastanku je prisustvovala i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, koja se zahvalila Asocijaciji na poseti i donaciji sportskih rekvizita.

- Zajednički zaključak do kojeg smo došli je da kroz sportske aktivnosti želimo da motivišemo što veći broj građana da se rekreativno bave sportom, jer su vreme u kojem živimo i sedalni način života, postavili rekreativni sport kao prioritet za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja građanstva - poručila je Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici Obraćanje povodom saradnje sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije i pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3723
Povezane teme

rekreacija

nataša aleksić

sport za sve

fizička aktivnost

merima kulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.