Komentara: 9
Pregleda: 2642
Foto

Kvalitetna rekreacija važna za sve građane

09.12.2020. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
U cilju pospešivanja rekreativnog sporta u Subotici, te uključivanja što većeg broja građana u sportske aktivnosti, predstavnici Asocijacije "Sport za sve" Srbije posetili su naš grad i dogovorili dalju saradnju sa Gradskim savezom "Sport za sve" i lokalnom samoupravom u realizaciji programa koji su predviđeni misijom "Aktivna Srbija 2020-2030".
Kvalitetna rekreacija važna za sve građane

Kako je objasnila Merima Kulić, sekretarka Gradskog saveza "Sport za sve", ovom prilikom su dobili paket rekvizita, koji će u velikoj meri pomoći uspešnoj realizaciji programskih aktivnosti koje se sprovode tokom godine, a koje se odnose na masovan, radnički i sport u mesnim zajednicama.

- Cilj nam je da pospešimo saradnju sa lokalnom samoupravom i Asocijacijom "Sport za sve" Srbije, kako bismo podstakli građane da se bave rekreativnim sportom, jer je sportska aktivnost sredstvo za očuvanje zdravlja, kako mentalnog, tako i fizičkog - istakla je Kulić. - Kada je u pitanju masovni sport, realizujemo višemesečne programske aktivnosti čiji akcenat je na sportsko rekreativnim aktivnostima koje promovišu zdravlje, kao što su Dan izazova, Trimbi i druge jednodnevne aktivnosti. Što se tiče radničkog sporta, Subotica je izuzeno visoko kotirana i učestvujemo od prve Sportske olimpijade radnika Vojvodine, na kojima Grad Subotica i područje Severnobačkog okruga od 2012. godine zauzimaju prvo mesto po uspešnosti na svim takmičenjima.

Po rečima Branka Vujovića, predsednika Asocijacije "Sport za sve" Srbije,  Subotica je grad školskog i rekreativnog sporta, zbog čega su odabrali da baš naš grad među prvima posete, ojačaju saradnju i dogovore realizaciju aktivnosti koje su previđene planom i programom Asocijacije u narednih deset godina.

- Ukoliko u jednoj lokalnoj samoupravi "Sport za sve" funkcioniše nije dovoljno, već treba da definišemo model po kojem ćemo u svim lokalnim samoupravama, u svim sredinama i manjim mestima imati razvijen sistem sporta onako kako je to najbolje. Misija "Aktivna Srbija 2020-2030" je izrađena po uzoru na krovnu svetsku organizaciju rekreativnog sporta i trebalo bi da ukaže da kroz fizičku aktivnost kao osnovno sredstvo koje treba da pruži svim građanima da budu zdravi, bolji i kvalitetni, promovišemo i druge vrednosti, kao što je ravnopravnost polova, inkluzija, kvalitet života i naša tradicija - rekao je Vujović.

Sastanku je prisustvovala i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, koja se zahvalila Asocijaciji na poseti i donaciji sportskih rekvizita.

- Zajednički zaključak do kojeg smo došli je da kroz sportske aktivnosti želimo da motivišemo što veći broj građana da se rekreativno bave sportom, jer su vreme u kojem živimo i sedalni način života, postavili rekreativni sport kao prioritet za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja građanstva - poručila je Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 2642
Povezane teme
rekreacija nataša aleksić sport za sve fizička aktivnost merima kulić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.