Komentara: 0
Pregleda: 3237

Kvalitet za svetsku medalju

24.04.2009. u 12:06h
Izvor: Subotičke novine
<p>Počela je sezonu u prvom timu Spartak Azotare, izborila se za mesto u prvoj postavi i, iako je jo&scaron; kadetkinja, pružila veoma dobru igru. Uspesi su se nastavili u kadetskoj reprezentaciji Srbije.</p>
Kvalitet za svetsku medalju

Posle uspešnih kvalifikacija, Srbija se plasirala na Prvenstvo Evrope u Roterdamu. Uspešan niz nastavljen je i u Holandiji, Srbija je zauzela drugo mesto, a upravo je Sara bila jedna od najboljih u državnom timu.
Kako su tekle pripreme za Prvenstvo Evrope, da li ste imale realnu sliku vašeg kvaliteta i zacrtane ambicije?

- Pripreme za Prvenstvo Ev­rope trajale su od 23. marta do 2. aprila. Vredno smo radile, trenirale dva puta na dan. Ozbiljni rad, teži i zahtevan program je bio neophodan jer smo se spremale za nešto veliko. Prvi cilj igračica i stručnog štaba bio je plasman na Svetsko prvenstvo, a to je značilo da je neophodno da se plasiramo među prvih šest ekipa - govori Sara Klisura za „Subotičke novine".
Takmičenje po grupama donelo je prve rivale Srbiji.

- Kada smo čule da smo u grupi sa Nemačkom i Grčkom, nije nam bilo svejedno. Sa Grkinjama smo već igrale, znale smo da imaju solidnu ekipu, a Nemačka je bivši evropski prvak. U susretu sa Grčkom imale smo olakšavajuću okolnost pošto je protivniku falila glavna igračica, a u meču sa Nemačkom je naš kvalitet došao do izražaja. Jednostavno, rival nije imao odgovor na našu dobru igru.
Nastavak takmičenja doneo je eliminacione borbe, neke stare rivale i prolazak u dalje takmičenje.

- U četvrtfinalu nas je čekala ekipa Turske. Zabeležile smo pobedu od maksimalnih 3:0 i mislim da je to bilo naše najbolje izdanje u Holandiji. Imale smo ogromnu želju da savladamo Turkinje jer je Srbija pre ovoga dva puta pretrpela poraz od našeg četvrtfinalnog protivnika. Dobra igra se nastavila i u meču sa Slovačkom koja ima dobru ekipu, sa šest podjednakih igračica. Gubile smo sa 1:2, ali smo uspele da se vratimo u igru, vratile disciplinu i koncetraciju i stigle do pobede od 3:2.

Da li je bilo šansi da se savlada i Belgija?
- Čini mi se da smo u meč ušle sa malim strahom. O Belgiji smo znali da je prilično kvalitetna ekipa, veoma spremna i uigrana. Naime, one već godinu dana zajedno igraju. Ipak, ni ova ekipa nije nepobediva, uspele smo da uzmemo treći set i to rezultatom 25:10, ali jednostavno, nismo pružile igru kakvu smo pokazivale na ranijim mečevima.

Završna ceremonija donela je i podelu priznanja pojedincima, a upravo je Sara proglašena za najboljeg servera. Iznenađenje ili ne?
- Da, priznanje za najboljeg servera je bilo veliko iznenađenje za mene. Zanimljivo je što sam na Prvenstvu Evrope počela da koristim moj novi servis, a tek sam počela da radim na njemu nekoliko dana pred polazak u Holandiju. Izgleda da sam konačno pronašla rešenje za servis i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu.
Dobro si igrala tokom takmičenja, a statistika govori da si bila najbolja u timu Srbije.

Da li je bilo lako nositi se sa pritiskom?
- Naravno da je postojala i određena doza pritiska, ali za to mene nije bilo teško. Znam koja je moja uloga u timu, a to je da uvek dam maksimum i pomognem ekipi kada najviše treba. Kada sve sagledam, bilo je ovo jedno zaista divno i veliko iskustvo za sve nas. Ovo je ujedno i veliki uspeh, ali i ogromna motivacija da se još bolje pokažemo na Svetskom prvenstvu koje se početkom jula održava na Tajlandu.

U međuvremenu je stigao i poziv za učešće u juniorskoj reprezentaciji. Sara ističe da joj je drago zbog novih akcija reprezentacije te da će se truditi da zasluži mesto u juniorskom timu i dodaje: - Ovo je možda čudo, ali ja ću trenirati za još veća čuda.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3237
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.