Komentara: 4
Pregleda: 6292

Kvalifikacioni ispiti zakazani za 22. i 23. jun

25.04.2009. u 11:49h
Izvor: Radio Subotica
<p>Za većinu budućih srednjo&scaron;kolaca koji se odluče na četvorogodi&scaron;nje srednje &scaron;kole, kvalifikacioni ispiti biće održani 22. i 23. juna. Učenici koji žele da upi&scaron;u specijalizovane &scaron;kole, prijemne ispite polagaće ranije u željenim srednjim &scaron;kolama.</p>
Kvalifikacioni ispiti zakazani za 22. i 23. jun

Za matematičke gimnazije i odeljenja prijavljivanje je 16. i 17. maja, a prijemni ispit 31. maja. Za filološke gimnazije, muzičke, baletske i likovne škole, prijavljivanje je 23. i 24. maja, a za sportska odeljenja 6. i 7. juna. Prijemni ispiti u likovnim školama su predviđeni 31. maja, 1-vog i 2-gog juna, u filološkim gimnazijama 6-tog, 7-mog i 8-mog juna, a u muzičkim i baletskim školama 4. 5. i 6. juna.

Ministrastvo prosvete utvrdilo je kalendar upisa učenika u srednje škole u narednoj školskoj godini. Prijavljivanje učenika za kvalifikacione ispite, obavljaće se u matičnim osnovnim školama od 3. do 15. juna. Kvalifikacioni ispit iz maternjeg jezika biće održan 22. juna, a iz matematike 23. juna. Novina u odnosu na ranije godine je da neće svi zadaci biti identični zadacima iz pripremnih zbirki. Iz maternjeg jezika kod 8 od 20 zadataka biće promenjeni ponuđeni odgovori, dok će kod 5 od ukupno 17 zadataka iz matematike biti promenjene vrednosti u odnosu na zadatke iz zbirke. Na ispitima, koji će i ove godine biti organizovani u osnovnim školama, osim osnovnoškolskog nastavnog kadra, dežuraće i profesori srednjih škola. Bodovni prag nije se menjao.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6292
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.