Komentara: 0
Pregleda: 2198

Kvalifikacioni ispiti sve bliži

06.05.2009. u 22:24h
Izvor: RTV Yueco
<p>Kvalifikacioni ispiti,iz maternjeg jezika i matematike,za upis đaka u srednje &scaron;kole zakazan je za 22-gi i 23-ći jun. Ispiti će se održati u matičnim &scaron;kolama učenika uz nadzor nastavnika iz osnovnih &scaron;kola i profesora iz srednjih.</p>
Kvalifikacioni ispiti sve bliži

Ove godine će na testu biti nekoliko zadataka koji će biti nešto izmenjeni u odnosu na zbirku,što je navelo učenike da ozbiljnije shvate ovaj test znanja.

Većina osnovnoškolaca je donela odluku koju će srednju školu upisati,stoga sada svu energiju usmeravaju na vežbanje zadataka. Od januara svi osmaci pohađaju pripremnu nastavu u školama dok kući uvežbaju zadatke koje su sa nastavnicima prešli.

Svake druge nedelje učenici imaju blok časove,što je dovoljno da bi se adekvatno pripremili. Iz matematike nastavnici najviše pažnje posvećuju složenim figurama i primenljivim jednjačinama dok iz srpskog učenici najviše problema imaju sa sintaksom. Ono što nastavnike raduje je to što su ove godine školarci ozbiljnije shvatili kvalifikacioni ispit i mnogo više uče.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2198
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.