Komentara: 0
Pregleda: 2024

Kup tolerancije 2010.

09.11.2010. u 19:01h
Izvor: RTV Yueco
Kup tolerancije 2010.

Danas je u Hali sportova otvoren kvalifikacioni turnir Kup Tolerancije 2010. Subotica je po šesti put domaćin mladim takmičarima koji će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, stonitenisu I odbojci.Pored Subotice ovo takmičenje će se održati u Bačkoj Topoli, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Somboru i Novom Sadu. Pobednici ovih kvalifikacija takmičiće se na finalnom turniru koje će biti održano u Zrenjaninu 03. i 04.12.2010.

Negovanje I razvijanje vrednosti multietničkog I multikluturalnog društva Vojvodine kao moderne evropske regije, na osnovama otvorenog demokratskog društva realizovano je i kroz sportski projekat " Kup tolerancije”.Sportskim takmičenjima u: stonom tenisu i malom fudbalu za osnovne i košarci i odbojci za srednje škole obuhvaćeno je više od tri hiljade školaraca iz četrdeset opština iz cele Vojvodine u kojima su na putu pronalaženja sebe kao I duha tolerancije  I fer pleja, imaju priliku da u svoje buduće biće ugrade deo multietničke i multikulturalne tradicije svoje Vojvodine.

Subotica je po šesti put domaćin ovakve jedne manifestacije gde pored škola iz Subotice učestvuju iz škole iz Kanjiže, Sente, Čoke, Bajmoka I Novog Kneževca.Ovogodišnji kvalifikacioni turnir Kup Tolerancije 2010 svečano je otvorio Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za sport omladinu I turizam.Postoji ideja da Kup tolerancije dobije regionalni karakter, koji bi nosio naziv Dunavski region kupa tolerancije.Finalna takmičenja Kupa tolerancije održavaju se u Zrenjaninu od 03 do 04. decembra 2010. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2024
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.