Komentara: 1
Pregleda: 8332

Kuća Đorđevića na doboš zbog dugova

06.08.2010. u 11:22h
Izvor: Politika Online
Kuća Đorđevića na doboš zbog dugova

Porodična kuća Vojina i Živojina Đorđevića u Ulici Stevana Tikvickog b.b., u naselju Mali Bajmok u Subotici, naći će se na licitaciji 12. avgusta ove godine po osnovu zaključka od 9. jula koji je u Osnovnom sudu u Subotici donela sudija Tamara Trajković.

Zahtev za prodaju nekretnine pokrenuli su poverioci banke Inteza iz Beograda i Kredit agrikol iz Novog Sada, a protiv izvršnih dužnika DOO „Gorki list", Vojina Đorđevića, Živojina Đorđevića, obojica sa adresom u Stevana Tikvickog i Stojana Đorđevića sa adresom u Ulici braće Radić.

Ovim zaključkom određuje se dražbeno ročište za nekretninu upisanu u katastarskoj opštini Donji grad, a reč je o izgrađenom zemljištu i dvorištu sa stambenom zgradom u Ulici Stevana Tikvickog b.b. ukupne površine pet ari i 94 kvadratna metra. Vrednost nekretnine koja se prodaje je utvrđena rešenjem Osnovnog suda od 3. juna ove godine u ukupnom iznosu od 52.704.600,81 dinar. Zaključkom sudije Trajković kaže se da se nekretnina koja se prodaje na dražbenom ročištu ne može prodavati ispod ove utvrđene vrednosti.

Zaključak o prodaji porodične kuće sa dvorištem oglašen je na oglasnoj tabli suda 13. juna, a biće skinut 13. avgusta i u tekstu se određuju uslovi pod kojima kupci treba da pristupe ročištu.

Ovaj zaključak je nastavak rešenja istog sudije od 10. marta ove godine u korist ove dve banke da mogu prinudno da prodaju kuću u vlasništvu Vojina i Živojina Đorđevića, a na osnovu hipoteke koja je stavljena kada su uzimani krediti. Kako je za „Politiku" rečeno u Osnovnom sudu na ovoj nekretnini postoji više založnih prava, odnosno da na isti plac nisu stavile hipoteku samo banka Inteza i Kredit agrikol banka. Inače u Republičkoj geodetskoj upravi kao vlasnici placa koji se prodaje upisani su Vojin i Stojan Đorđević.

Prodaja porodične kuće Vojina i Živojina Đorđevića koja je založena za kredite, nadovezuje se na niz finansijskih problema koje oni imaju u poslovanju preduzeća u njihovom vlasništvu. Aprila ove godine Narodna banka Srbije pokrenula je prinudni stečaj nad osam preduzeća kojima je vlasnik bio Vojin Đorđević, nekoliko njegovih preduzeća već ranije je otišlo u stečaj, a od pre desetak dana i u preduzeću „Podrum Palić" je posle dve i po godine stečaja proglašen bankrot. Trenutno, milionske blokade su i na preduzećima „WOW vinery" i „Medoprodukt" u vlasništvu Živojina Đorđevića.

 

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8332
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.