Komentara: 7
Pregleda: 5489

Kružni tok kod Gimnazije i dalje problematičan

24.10.2011. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Kružni tok kod Gimnazije i dalje problematičan

Pravila saobraćaja u kružnom toku kod Gimnazije, još uvek zadaju probleme mnogim vozačima. Iako je pre tri meseca ova raskrsnica uređena standardnim pravilom kružnog toka, koje glasi da prednost ima ono vozilo koje se nalazi u njemu, veliki broj vozača isto pravilo ne poštuje. Znakovi su postavljeni, javnost obaveštena, ali mnogi vozači još uvek voze po starim pravilima.

Ovakva situacija na ovaj raskrsnici je svakodnevna. Iako prednost ima crveni automobil, koji je u kružnom toku, on propušta automobile koji mu dolaze sa desne strane. U tim situacijama zbunjeni su svi koji se nađu u tom trenutku u raskrsnici. Najčešće se čuju sirene automobila, dešavaju se blaži sudari, a dolazilo je i do fizičkih obračuna vozača, kažu očevici. Taksista Robert Hajagoš jedan je od očevidaca koji se svakodnevno susreće sa vozačima koji voze po navici u ovom kružnom toku.

Ovo je bio jedini kružni tok u gradu gde su se primenjivala stara pravila saobraćaja, gde su prednost imala vozila koja su dolazila sa desne strane od vozila koje je u kružnom toku. U julu ove godine pravila su promenjena. Sada, kao i u svakom drugom kružnom toku u gradu, prednost ima vozilo koje je u kružnom toku.

Da ne bi i dalje dolazilo do fizičkih obračuna vozača, ili blažih sudara, treba još više uticati na svest vozača.

Apelujemo na sve vozače da ipak obrate pažnju na znakove koji su postavljeni ispred raskrsnice, koji će im jasno dati do znanja da prednost uvek imaju vozila koja su u kružnom toku, bez obzira na to da li vam automobili dolaze sa desne strane.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5489
Povezane teme

saobraćaj Subotica

kružni tok kod gimnazije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.