Komentara: 0
Pregleda: 2870

"Krugovi" pokrenuli emocije na Paliću

17.07.2013. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je na Letnjoj pozornici prikazan film reditelja Srdana Golubovića “Krugovi”. Film je sniman po istinitom događaju i posvećen je Srđanu Aleksiću, srpskom vojniku koji je spašavajući Bošnjaka 1993. godine nastradio od saboraca. Da je film izazvao veliko interesovanje govori i činjenica da slobodnog meta na Letnjoj pozornici nije bilo. Svoje utiske o premijeri filma na festivalu iskazala je i ekipa filma “Odumiranje” gde glavnu ulogu igra Branislav Trifunović.
"Krugovi" pokrenuli emocije na Paliću

Ima li herojstvo smisla, podstiče li da činimo nova dobra dela, je li heroj isto što i budala i da li je život izgubljen u odbranu drugog čoveka kao kamen bačen u bezdan, samo su neka od pitanja na koja odgovore nudi film “Krugovi”. Ovo delo inspirisano je delom Srbina Srđana Aleksića koji je spašavajući Bošnjaka 1993. godine u Trebinju, nastradao od saobraca. Reditelj filma Srdan Golubović ističe da ovo nije politički film, jer je delo koje je učinio Srđan, pre svega ljudsko.

U okviru programa “Paralele i sudari” prikazan je film “Odumiranje” koji se bavi pitanjem napuštanja rodne kuće i zemlje. Film je snimljen po istoimenoj drami Dušana Spasojevića koja je 2006. godine postavljena u beogradskom Ateljeu 212.

U okviru takmičarskog dela Festivala evropskog filma Palić sutra će od 21 čas biti prikazan film “Vi osvetljavate noć” dok će u 23 časa biti emitovan film “Raspad slomljenog kruga”

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2870
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.