• Pregleda: 5250

Kroz javne radove posao za 145 lica

Kroz javne radove posao za 145 lica

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici dodeljeni su ugovori za javni rad za Severnobački okrug. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja proteklih godina kroz razne projekte podstiče zapošljavanje. U Severnobačkom okrugu dodeljeno je 14 ugovora u vrednosti od 20 miliona i 715 hiljada dinara, a u planu je da se kroz javne radove zaposli 145 lica.

Projekti javnih radova odobreni su za oblasti zaštite životne sredine, socijalne i kulturne zaštite, kao i za infrastrukturu. Pored mesnih zajednica “Lovćenac”, Mali Iđoš”, javni radovi su odobreni između ostalog i Goranskom rasadniku, JKP“Čistoći zelenilu”, Gerontološkom centru, Zološkom vrtu na Paliću, koji je ove godine se prvi put prijavio na konkurs za javne radove.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja realizuje aktivne mere za podsticanje zapošljavanja. Od 2006.godine u Subotici odobrena su 53 projekta u vrednosti od 85 miliona dinara, a zapošljeno je 494 Subotičana.

Ove godine odobreni su i projekti javnih radova i za osobe sa invaliditetom. Najteže do posla dolaze Romi, žene i stariji od 50 godina. Subotica je ispod prosečne nezaposlenosti u odnosu na druge gradove u zemlji.

U preduzeću „Al pak“ u okviru programa „Prva šansa“ i subvencija poslodavcu za otvaranje novih radnih mesta biće zapošljeno sedam lica, od kojih je jedna pripravnica.Tokom predhodne dve godine “Al Pak” je uz pomoć subotičke filijale NSZ zaposlilo 24 lica kroz različite programe.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

11
emanuel radak Odgovori
"Od 2006. godine u Subotici odobrena su 53 projekta u vrednosti od 85 miliona dinara, a zapošljeno je 494 Subotičana" !!!!!

494 !!!!!
emanuel radak Odgovori
sto je lepo sto cenzuristete komentare.. onda Vas takodje molim da obristete ceo!
Hvala !!!
a sa tim mozete i ovaj ...
ana bibic Odgovori
Dakle, u NZS ostalo još 145 partijskih omladinaca neraspoređeno
SoulHunter Odgovori
Da za sest godina zaposleno 494 Suboticanina i bila bi to pozitivna vest da se svakog meseca ne prijavi isto toliko ako ne i vise novih nezaposlenih na sluzbi.
janko Odgovori
Sve je to lepo. U broju 413 novina Nacionalne sluzbe zaposljavanja Poslovi na strani 5 pise da ce ove godine biti popis stanovnistva te da ce trebati 50.000 popisivaca stanovnistva koji ce zaraditi od 20.000 do 25.000 dinara. Javite se u opstinama, pise. Raspitao sam se. U opstini kazu pitajte u mesnim zajednicama. Pitao sam. Rekli su da ce taj posao podeliti ljudima koje ce odrediti politicke stranke. Znaci da se poslovi dobijaju preko politickih stranaka. SVE JE POLITIKA.
Mudobolac Odgovori
A na slikama sve funkcioneri G17 +/- iliti sada URS. Smehotres
emanuel radak Odgovori
i dalje cekam da mi obristet komentare .. jer vam cenzura smesna!!!!!!!!
S Odgovori
@ana bibic
Potpuno ste u pravu.Pogledajte samo projekat"Prva sansa" u opstini,zaposleno je 19 mladih u aprilu.Samo pogledajte ciji su to omladinci,DS-a i kompanije.Sramno.A sa cime se ovaj Panic hvali,sa time sto zaposljava ljude preko nekakvih projekata u Cistocu,ZOO,Gerontoloski,po raznim mesnim zajednicama.Pa to su poslodavci koji su na budzetu drzave,nije on njih zaposlio u proizvodne firme.Ovo su samo uhlebljenja partijski poslusnih ljudi.
marko imam i to Odgovori
Lepo je to što zapošljavate čak i direktore škola ( gospođa na slici je direktor škoe ) i kako onda možete da zaposlite zapošljenu osobu i da se sa time hvališete , možda zato ste je NANOVO ZAPOSLILI jer je kadar ODREĐENE STRANKE. Veoma lepo i NJU STE ODMAH uslikali da se VIDI KAKO ZAPOŠLJAVATE. Da nije tolko žalosno to bi bilo jako lepo.......
pera Odgovori
Uskoro neće biti posla ni za žute ni za rođake.Pitam se šta će onda da rade?
bunjevac Odgovori
Na stranu što zapošljavaju svoje. Ovde svima izmiče mafijaški posao vladajuće strukture. Ako ste zapazili svugde se pominju sredstva kojim se ta radna mesta kao finansiraju, a ona su sablasno velika. 85 miliona nisu mala sredstva a gde su stvarno otišla sam Bog zna. U zapošljavanje sigurno nisu otišla.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.