Komentara: 13
Pregleda: 10409

Krivične prijave zbog zloupotrebe položaja, ovlašćenja u privredi i falsifikovanja

05.07.2011. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Krivične prijave zbog zloupotrebe položaja, ovlašćenja u privredi i falsifikovanja

Pripadnici Policijske uprave u Subotici podneli su krivičnu prijavu protiv 40-dvogodišnjeg Peđe M. iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela Zloupotreba službenog položaja i Zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Osnovano se sumnja da je Peđa M. kao odgovorno lice AD ''Mala Bosna'', tokom 2009. i 2010. godine, sačinjavajući ugovore o zajmu, izvršio prebacivanje novčanih sredstava sa računa AD ''Mala Bosna'' na račun svojih preduzeća DOO ''Peđa komerc'' i DOO ''Azotara'', a pozajmice nije vratio. Takođe u toku 2009. godine Peđa M. je sačinjavajući ugovore o preuzimanju duga, sa računa AD ''Mala Bosna'', vršio i plaćanja prema raznim preduzećima i bankama a u ime ''Azohema''. Postupajući na ove načine naneo je štetu AD ''Mala Bosna'' i njenim manjinskim akcionarima u ukupnom iznosu od 228.340.289,00 dinara.

Takođe se sumnja da je Peđa M. novčanim sredstvima AD ''Mala Bosna'' izvršio plaćanje kredita preduzeća ''Univerzal holding'' iz Beograda niškoj banci iako između ova dva preduzeća nije postojala poslovna saradnja, čime je preduzeću ''Univerzal holding'' pribavio korist u iznosu od 7.609.300,00 dinara.

 


 

Subotička policija je podnela krivičnu prijavu protiv Radoslava B. Starog 52 godine iz Lovćenca zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i Falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni se tereti da je kao suvlasnik SZR ''Br-ko'', sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara, koja je dobio po osnovu ''start-ap'' kredita za početnike od Fonda za razvoj Republike Srbije, iskoristio za drugu namenu od one za koju su mu navedena sredstva omogućena, prikazujući lažne podatke u poslovnom planu.


Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 10409
Povezane teme

Policija Subotica

krivične prijave

privredni kriminal

ad mala bosna

azotara

peđa komerc

azohem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.