Komentara: 16
Pregleda: 14917

Krivična prijava za izdavanje lažnih diploma

03.05.2018. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Krivična prijava za izdavanje lažnih diploma

Subotička policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela je krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Narodnog univerziteta „Mali Iđoš“ u Lovćencu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja, pronevera i više krivičnih dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je on u dužem vremenskom periodu neosnovano izdavao overene diplome pojedincima o stručnoj osposobljenosti za razna zanimanja, naplaćujući za to 100 evra po diplomi.

Takođe, sumnja se da je neosnovano prisvojio laptop, koji je vlasništvo Narodnog univerziteta, kao i da je suprotno nameni koristio subvencije odobrene za potrebe institucije, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist višu od 550.000 dinara, za koliko je oštetio budžet Republike Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 14917
Povezane teme

zloupotreba službenog položaja

zloupotreba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.