• Pregleda: 2418

Kreće isplata za stipendiste MNS

Kreće isplata za stipendiste MNS

Nacionalni savet Mađara će od ponedeljka, 24-og oktobra započeti isplatu stipendija za studente, objavio je portal Vajdašag ma.

Mesečne iznose od 120 do 150 eura dobiće svi studenti prvih godina fakulteta i viših škola koji su na konkursu nacionalnog saveta ocenjeni pozitivno. Nacionalni savet Mađara izražava nadu da će stipendisti uspešno završiti prvu godinu i nagoveštava da će se njihovo stipendiranje nastaviti i u idućoj školskoj godini.

Kako piše Mađar so, Od ukupno 500 stipendija koje studentima prve godine studija od ove jeseni Nacionalni savet Mađara planira da dodeli, potpisani su ugovori sa 431 brucošem, a za preostalih 69 slobodnih mesta biće raspisan novi konkurs, zbog čega su članovi nacionalnog saveta juče usvojili odgovarajuće izmene u odluci o ovom programu.

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec potpisao je danas ugovor sa Pokrajinskim fondom za kapitalne investicije, sa subotičkim internatom za srednjoškoce i preduzećem „Yumol” o dogradnji subotičkog internata. Nacionalni savet će sa 24 miliona dinara učestvovati u izgradnji dela zgrade u kojoj će biti novih 120 mesta za srednjoškolce u Subotici. Završetak zgrade u roku od tri meseca omogućeno je finansijskim sredstvima koja su posredstvom Nacionalnog saveta Mađara upućena iz Mađarske - stoji u saopštenju nacionalnog saveta, koje prenosi portal Vajdašag ma.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Tibika Odgovori
Ovo je dobra stvar,ali mnogo bi bolje bilo da plate isto toliko po djaku da nauce Drzavni jezik jer ovako zivece kao stranci u rodjenoj zemlji jer ih neko suludo uci da ne uce jezik Drzave u kojoj su rodjeni,svakim danom se suocavaju sa neprijatnostima cim izadju iz severnobackog okruga i to i oni vide ali,nasi sugradjani dobijaju poslove i zaposljavaju se van Subotice u drugim gradovima nase Drzave,nazalost mnogi nemogu izaci i zaposliti se iz ovog kruga jer imaju sve kvalifikacije ali neznaju Drzavni jezik,to je zalosno pre svega za njih i za one koji ih tako uce da rade.
karol54 Odgovori
Tibika ja se slažem stobom ali u moje vreme decu nisu razdvajali još u zabavište islažem se i sa yaposlenjemjel i moj deda radio ko tesar uBeogradu ami moleri smo radili po celoj Jugoslavi
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.