Komentara: 1
Pregleda: 2772

Kreativno leto za decu u Gradskoj biblioteci

06.08.2019. u 16:43h
Izvor: Subotica.com
U okviru letnjeg programa, Dečje odeljenje Gradske biblioteke organizuje literarno-kreativne radionice za decu uzrasta od pet do deset godina, koje će se održavati svakog dana od 12. do 16. avgusta, u periodu od 10 do 12 časova.
Kreativno leto za decu u Gradskoj biblioteci

Kroz literarni deo radionice, koja će se odvijati na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, mališane će voditi tri dobro poznata lica Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, a nakon iščitavanja dečjih priča, bajki i basni, svi će zajednički učestvovati i družiti se u kreativnom delu radionice.

- Program je zamišljen tako da u sklopu literatnog dela obradimo po jednu priču, bajku ili basnu na dan, a potom u skladu sa temom knjige, organizujemo kreativnu radionicu. Tako će deca, ako se bude radila "Bajka o ribaru i ribici", posebnom tehnikom izrađivati ribice od papira - kaže Marijana Tenodi, bibliotekarka Dečjeg odeljenja.

Kreativno leto za decu u Gradskoj biblioteci

Za mnogu decu, Gradska biblioteka je prvi susret sa čudesnim svetom knjige, a kako ističe naša sagovornica, ovakve radionice nisu samo kreativan način da se ispuni letnji rasput, već su one pogodne i za razvijanje navike čitanja, razumevanja teksta, te spajanja priče sa maštom, što je vrlo značajno za decu, posebno u ovom uzrastu.

- Boravak u biblioteci kod njih podstiče drugačiji vid zabave i svakom prilikom se trudimo da im pokažemo da knjige nisu samo lektira, već mnogo više od toga. Imamo mnogo atraktivnih naslova, novih i lepih slikovnica koje su napravljene tako da budu 3D i zvučne, kakve mnoga deca još nisu ni videla. Kada se pred njima umesto listova otvori gusarski brod, oni se potpuno oduševe i tako ih motivišemo da ponovo dođu, uzmu neku drugu knjigu i nastave da čitaju - objašnjava Tenodi.

Kreativno leto za decu u Gradskoj biblioteci

Prijave za učešće na literarno-kreativnim radionicama potrebno je podneti do petka, 9. avgusta, putem telefona 024/553-115 ili lično na Dečjem odeljenju. Radionice su besplatne za sve članove odeljenja, a za one koji to još nisu, a žele da učestvuju je 100 dinara po danu. Godišnja članarina za Dečje odeljenje Gradske biblioteke iznosi 800 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2772
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

dečje odeljenje

letnja sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.