Komentara: 0
Pregleda: 2751

Kraj sporenja na relaciji Grad - MNS?

21.12.2011. u 15:30h
Izvor: RTV Yueco
Kraj sporenja na relaciji Grad - MNS?

Predsednik Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne zajednice u Srbiji Tamaš Korhec ocenio je da su, iako ne vode sudski spor sa Gradom Subotica, njihovi odnosi daleko od zadovoljavajućih.

Komentarišući nedavni sastanak sa gradonačelnikom Subotice Sašom Vučinićem, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta je izjavio da taj sastanak predstavlja otvaranje novog lista i novih odnosa Subotice i saveta. Korhec je pozdravio današnju odluku Gradskog veća o predlogu budžeta, u delu u kojem je planirano 2,1 milion dinara za dotacije Nacionalnim savetima u skladu sa mogućnostima budžeta, a na osnovu Zakona o nacionalnim savetima.

Korhec je istovremeno podsetio da tu obavezu u ovoj godini subotička lokalna samouprava nije ispunila, te izneo očekivanje da će bar jedna ustanova biti u januaru biti proglašena za instituciju od posebnog značaja za savet, što je takođe predviđeno zakonom i dogovoreno na pomenutom sastanku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2751
Povezane teme
Saša Vučinić Grad Subotica mađarski nacionalni savet tamaš korhec gradski budžet
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.