• Pregleda: 3032

Kraj rekonstrukcije Dečjeg pozorišta

Kraj rekonstrukcije Dečjeg pozorišta

Prve posetioce u novoj, rekonstruisanoj zgradi, Dečje pozorište će primiti krajem novembra, do kada bi u potpunosti trebalo da bude završena adaptacija zgrade, najavila je direktorka ove kulturne institucije Marta Aroksalaši Stamenković.

Rekonstrukcija je u završnoj fazi, a kako je iznela direktorka sredstva su obezbeđena jer je Skupština grada rebalansom budžeta obezbedila nedostajućih 2 miliona dinara.

Rekonstrukcija Dečjeg pozorišta startovala je 2006-te godine, radovi su dve godine finansirani iz Nacionalnog investicionog plana, da bi kasnije projekt finansirao Fond za kapitalna ulaganja sa 26 miliona dinara, uz podršku Grada Subotica. kapacitet pozorišta je smanjen, sa preko 200 na 187 sedišta.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
Kentaur Odgovori
Konačno. Lepo. Super!
su Odgovori
E napokon nešto lepo:-)
vlasta Odgovori
napokon jedna sala posle toliko godina ,koliko će trebati za narodno pozorište
Gradjanin Odgovori
Konačno da završite jednu investiciju, ali da li će stolice zaista izgledati kao na slici ( žuto-plava). Pa nije to pozorište u vlasništvu Demokratske stranke. Deca se po Zakonu ne smeju koristiti u političke svrhe, a šta je onda ovo?
sabonikis Odgovori
i koga sada da vodim u dečije pozorište kad su mi deca odrasla dok se nije završilo!!!!
Navijač Odgovori
Eto, u inat svim nevernim Tomama koji okrivljuju DS za započinjanje projekata koji navodno nikad neće biti završeni.

@gradjanin

S obzirom da u Srbiji postoji stotinjak stranaka, koja god da se boja da se izabere vuče na neku stranku. Plavo-žuta: nebo-sunce, EU, itd, itd. Međutim, svako vidi ono čime je opsednut.

Isto tako i ja mogu provaliti da je sramotno što su stolice u bojama fudbalskog kluba Verona iz Italije, ili Bka Juniors iz Argentine.
ADriana Odgovori
Jako se radujemo sto cemo ponovo imati pozoriste.
slobodanka Odgovori
sjajno...konacno nesto!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.