Komentara: 0
Pregleda: 1394

Kraj obuke

30.09.2010. u 17:51h
Izvor: RTV Yueco
Kraj obuke

U prostorijama subotičke filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje svečano su dodeljeni sertifikati polaznicima obuke u okviru programa „Promocija zapošljavanja mladih“. 

Obučeno je 20 nezaposlenih lica za poziv gerontodomaćice i personalnog asistenta. Nakon obuke, 6 lica našlo je zaposlenje u Gerontološkom centru.

Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević, najavio je da će ova ustanova u narednih 8 meseci zaposliti svih 20 obučenih lica. Čime će se ostvariti suštinski cilj obuke, a to je pronalazak posla.

Obuku je sprovodio Otvoreni univerzitet. Preko ovog programa do sada je obučeno 114 nezaposlenih lica. Od ovog broja, 5 lica pripadaju kategoriji osoba sa invaliditetom.

Program je finansiran iz Fonda zapošljavanja mladih, koji su zajednički osnovali Vlada Republike Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Italije, u okviru Projekta o tehničkoj saradnji Kancelarije Međunarodne organizacije rada. Ukupna sredstva namenjena obuci nezaposlenih lica u 6 filijala iznose 1 470 000 dolara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1394
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.