Komentara: 30
Pregleda: 6691

Kovid ambulanta puna pacijenata

17.01.2022. u 16:54h
Izvor: Subotica.com  / TV Subotica
U Kovid ambulantu subotičkog Doma zdravlja dnevno se javi između 300 i 320 pacijenata, a kod trećine njih virus bude potvrđen.
Kovid ambulanta puna pacijenata
Foto: Arhiva

Samo tokom prošle nedelje u Kovid ambulanti pregledano je više od 2100 ljudi, do čega su čak 75 posto bili prvi pregledi. To je znatno više nego pre samo tri nedelje, kada je na nedeljnom nivou bilo 50 novoobolelih od kovida. Ipak, pacijenti se javljaju sa lakšom kliničkom slikom te samo tri do pet najozbiljnijih slučajeva bude upućeno na dalje lečenje u Opštu bolnicu.

Kovid ambulanta Doma zdavlja radi svakog dana od 7 do 22 časa, a trenutno je angažovano deset timova lekara koji rade u dve smene.

Kovid ambulanta puna pacijenata- Sva sreća što kliničke slike u ovom talasu nisu toliko jake i što se više baziraju na respiratornim delovima sluznice nosa i grla, tu su kašalj i temperatura, ali nema puno pneumonija. Imamo antivirusni lek koji smo dobili u većim količinama i koji se pokazao kao izuzetno učinkovit, vrlo brzo i uspešno slama virus – objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

S druge strane, interesovanje građana za vakcinacijom je i dalje veoma malo – nedeljno se podeli između 800 i 1000 doza sve tri vrste cepiva. Najmanje se traži prva doza, dok je treću primila trećina stanovništva.

Kovid ambulanta puna pacijenata

Izvor: Subotica.com / TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 6691
Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.