Komentara: 19
Pregleda: 6192

"Kostur" finansijski problem Subotice

18.11.2011. u 02:40h
Izvor: Press Online
"Kostur" finansijski problem Subotice

Većinom glasova u subotičkoj skupštini odbornici su juče usvojili izmene Plana detaljne regulacije za deo kod Otvorenog univerziteta, gde se već više od pola veka nalazi betonski skelet planiranog bioskopa.

Osim što je za grad ovo estetski problem, on je u međuvremenu postao i finansijska pretnja, „teška" 20 miliona evra, koja bi mogla da proguta pola godišnjeg gradskog budžeta. Taj iznos, naime, potražuje „Holtek gradnja" po osnovu štete koju je pretrpela zbog neispunjenog ugovora potpisanog pre 17 godina sa tadašnjim gradonačelnikom Jožefom Kasom. Grad je po tom ugovoru trebalo da sruši betonsku konstrukciju kako bi „Holtek gradnja" mogla da gradi stambeno-poslovni objekat.

Pošto iz nepoznatih razloga to nije učinjeno, prvobitni odštetni zahtev bio je 4,5 miliona evra. Usledio je pokušaj aktuelne vlasti da vansudskom nagodbom sačuva milione, ali je sud ovo poravnanje ocenio kao nezakonito. Vremenom tužbeni zahtev „Holtek gradnje" porastao je na 20 miliona evra. Pošto grad ne može da ruši nešto na tuđem zemljištu, predložene su izmene Plana detaljne regulacije za Centar 1. Usvajanjem ovih izmena grad ima mogućnost da od Vlade zatraži proglašenje javnog interesa, nakon čega je moguće otkupiti zemljište.

Kako je saopšteno, tek kad grad postane vlasnik ove parcele, moći će da se sruši betonski skelet.

T. Aleksić

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 6192
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Jožef Kasa

plan detaljne regulacije

betonski skelet

betonski kostur

betonska konstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.