Komentara: 4
Pregleda: 2480

Košarkašice Spartaka posle poraza u Boru napuštaju prvoligaški rang?

14.02.2015. u 22:11h
Izvor: Subotica.com
Košarkašice Spartaka nisu uspele po drugi put ove sezone da savladaju ekipu Bora, ovaj put na njihovom terenu. Subotičke košarkašice, uskraćene za pomoć najiskusnije Monike Veselovski, nisu uspele da dođu do važne pobede koja bi im omogućila mirniju završnicu lige. Ekipa Bora bila je uspešnija rezultatom 66:51.
Košarkašice Spartaka posle poraza u Boru napuštaju prvoligaški rang?

Još samo tri kola su ostala do kraja ligaškog dela, a Spartak posle poraza od Bora, po dosadašnjim pravilima KSS, ispucao je poslednju šansu da izbegne mesto u poslednje 3 pozicije na tabeli Prve lige, što znači da po tom istom Pravilniku, Subotica u narednoj sezoni neće imati prvoligaša, ali nezvanično smo saznali da to ipak ne mora da se desi...

Propozicije takmičenja Košarkaškog saveza Srbije (avgust 2013.) kažu da po završetku redovnog dela takmičenja 1. ŽLS, četiri najbolje plasirana kluba igraju PLAY OFF, koji se igra samo za prvaka lige. Iz 1. ŽLS 2014/2015, nakon redovnog dela takmičenja, u niži rang 2. ŽLS 2015/2016, direktno prelaze TRI najslabije plasirana kluba. Broj klubova koji prelaze u niži rang može biti manji od tri kluba, ukoliko bi se 2. ŽLS 2014/2015 igrala u manje od tri teritorijalne grupe.

Po ovim pravilima, koja su još uvek aktuelna, Spartak se seli u B ligu, međutim, kako nezvanično saznajemo postoje određeni planovi koji bi doveli do drugačije organizacije Prve lige, a koju bi budući predsednik KSS želeo da sprovede u delo, sve u cilju zadržavanja kvaliteta i podsticanja razvoja ženske košarke u većim košarkaškim centrima, kao što je to i Subotica. Dragan Đilas, dosadašnji je predsednik Saveza, a kako smo danas saznali i jedini je kandidat za predsednika ove krovne organizacije. On je Komisiji predstavio Program rada za četvorogodišnji mandatni period (2015-2019) u kojem je u kratkim crtama obrazložio načine bolje organizacije kako reprezenacije, tako i liga.

Tabela nekompletnog 19. kola Prve lige

Košarkašice Spartaka posle poraza u Boru napuštaju prvoligaški rang?

Malo reči i o večerašnjem meču.

Vrela atmosfera u Boru, između dva tima koja su se borila za produžetak nade o opstanku u Prvoj ligi. Domaća publika, njih oko hiljadu dala je snažnu podršku ekipi Bora, što je na kraju verovatno i bilo presudno u konačnom raspletu, koji je nažalost loš po Spartak. Domaća ekipa bila je bolja praktično u svim četvrtinama i sasvim zasluženo na osnovu prikazanog na terenu i osvojila važne bodove.

Bor - Spartak 66:51 (14:12, 9:9, 20:15, 23:15)

U ekipi Spartaka Vidović je postigla 21 poen, Zlajić je stala na 15, Pavlov je postigla 7, Ivić 3, po dva su postigle Suturović i Ivić, dok je Kujundžić za 1 minut u igri postigla isto toliko poena.

U narednom kolu, koje se igra u sredu, Spartak dočekuje Radnički iz Kragujevca, zatim sledi put u Vrbas, da bi u poslednjem, 22. kolu, Spartak gostovao u Vršcu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2480

Povezana vest

Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.