Komentara: 8
Pregleda: 2846

Košarkašice Spartaka obezbedile opstanak u Prvoj ligi

02.03.2015. u 09:27h
Izvor: Subotica.com
Bukvalno u poslednjem kolu sezone košarkašice Spartaka obezbedile su prvoligaški status, u meču koji je za njih odigrala ekipa Vojvodine. Da podsetimo Subotičanke su u subotu upisale poraz protiv Vršca i jedino poraz direktnog konkurenta Bora im je garantovao bolji položaj posle 22 odigrana kola. To se i desilo juče pa je tako Spartak zadržao status u eliti.
Košarkašice Spartaka obezbedile opstanak u Prvoj ligi

Pretposlednji meč sezone odigran je juče popodne u Novom Sadu gde je Vojvodina očekivano savladala ekipu Bora (79:62). S obzirom da su se svi rezultati poklopili, u ŽKK "Spartak" mogli su da odahnu, sada sledi kratak predah, a onda i nova kalkulacija kako se nositi u novoj sezoni.

U ŽKK "Spartak" se nadaju da će ih lokalna samouprava podržati, da će se naći subjekti iz privrede koji će uložiti svoj dinar u dalji razvoj ženske košarke u Subotici, što bi dugoročno trebalo da stvori bazu igračica sa kojom bi Spartak mogao da igra značajno ozbiljniju košarku i pravi znatno bolje rezultate.

Grčevita borba se vodila tokom čitave sezone, mladi tim pod vođstvom Blagoja Ivića, sastavljen od kadetki, juniorki i tek poneke mlađe seniorke, krenuo je u borbu protiv mnogo iskusniji protivnica i da nije bilo pomoći veteranki, koje su ispostavilo se donelu odlučujuću prevagu u korist subotičke košarke.

Vredno iskustvo koje su stekle mlade igračice značiće im mnogo u njihovim daljim karijerama, a uz malo dodavanje kvaliteta i iskustva, ovako napete završnice trebalo bi da se izbegnu.

ŽKK "Spartak" ove sezone imao je 7 pobeda i 12 poraza i sa tim bilansom, uz bolju razliku sa Borom u međusobnim duelima, košarkašice Spartaka uspele su bukvalno u poslednjem momentu da obezbede to deveto mesto koje znači i još jednu sezonu u Prvoj ligi.

Košarkašice Spartaka obezbedile opstanak u Prvoj ligi

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 2846

Povezana vest

Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.