Komentara: 0
Pregleda: 1519

Košarkašice Spartaka nemoćne protiv Partizana (45:68)

07.02.2015. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
U prvoj utakmici 18. kola Prve lige za košarkašice Spartak je upisao svoj trinaesti poraz ove sezone pošto je danas u Subotici Partizan bio bolji rezultatom 78:45. Spartak je parirao iskusnijem protivniku samo u dve četvrtine, dok su u druge dve odigrale loše, što je i dovelo do ubedljivog poraza. U narednom kolu ŽKK "Spartak" gostuje u Boru.
Košarkašice Spartaka nemoćne protiv Partizana (45:68)

Partizan je u utakmicu ušao sa ulogom velikog favorita, ne samo zbog položaja na tabeli, nego i zbog činjenice da je Spartak ostao bez jedne od najboljih igračica, Monike Veselovski.

Prva četvrtina protekla je u silovitim napadima gošći iz Beograda koje su već u tom delu napravile značajnu prednost. U sledećem periodu igre Spartak se malo konsolidovao, ali nije zaigrao dovoljno kvalitetno da pokuša da do poluvremena uvede meč u malo veću neizvesnost.

U nastavku krenulo se sa rezultatom 22:35 u korist gostiju, ali nažalost ona energija iz druge četvrtine izgubila se, te je Partizan koristeći bledu igru domaće ekipe i ovaj deo igre rešio u svoju korist da podigne svoju prednost na +22.

U poslednjoj četvrtini Spartak je pokušao da ublaži zaostatak, ali ispod -19 nije išlo. Gošće iz Beograda svesne visoke prednosti malo su dale priliku Spartaku da se oporavi, ali boljom igrom u poslednjih par minuta vratili su na soju njaveću prednost koja je iznosila +23, za konačnih 45:68.

Spartak - Partizan 45:68 (9:21, 13:14, 8:17, 15:16)

Najefikasnije u timu Spartaka bile su Vidović; Ivić i Suturović koje su zajedno dale 2/3 ukupnog broj poena domaće ekipe, dok su ostale košarkašice dale skroman poenterski doprinos u porazu svog tima. Kao i na startu sezone kada je ŽKK "Spartak" nastupio sa "dečijim pogonom", tako se to osetilo i danas bez poena iskusne Veselovski.

ŽKK "Spartak": Erćić, Suturovic 13, Vidaković 2, Vidović 9, Zlajić 4, Ivić 8, Stešević, Kujundžić,  Škrbić 3, Cvijić, Francišković 4 i Pavlov 2

Utakmicu u Hali sportova posmatralo je dvestotinjak gledalaca. U narednom kolu Spartak gostuje ekipi Bora sa kojom deli pretposlednju poziciju na tabeli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1519
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.