Komentara: 25
Pregleda: 2613

Košarkaši Spartaka u petak dočekuju "Dunav", Subotičane preuzeo iskusni Željko Lukajić

04.01.2023. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
U okviru 16. kola Košarkaške lige Srbije, Spartak dočekuje ekipu "Dunav" iz Starih Banovaca. Utakmica će biti odigrana u petak, u Hali sportova, od 18 časova, a subotičke prvoligaše predvodiće novi trener, Željko Lukajić.
Košarkaši Spartaka u petak dočekuju "Dunav", Subotičane preuzeo iskusni Željko Lukajić

Košarkaši Spartaka će u petak, na svom terenu, odmeriti snage sa tradicionalno žestokim protivnikom iz Starih Banovaca. Uprkos tri poraza u nizu, "golubovi" su spremni za predstojeću utakmicu i veruju u pobedu.

Imali smo teška gostovanja, a potom smo poraženi i na domaćem terenu od ekipe "Dinamika". Nadam se da smo prešli preko tih poraza i da nam sada predstoji niz pobeda - objašnjava Miloš Milisavljević, plejmejker Spartaka - Maksimalno se spremamo za utakmicu protiv "Dunava", trenutno smo u dobrom ritmu, a u timu vlada dobro raspoloženje. Očekuje nas težak meč, ali se nadamo pobedi. Ekipu "Dunava" je napustio glavni igrač, ali su dobili pojačanje, priključilo im se nekoliko dobrih, iskusnih igrača. 

Košarkaši Spartaka u petak dočekuju "Dunav", Subotičane preuzeo iskusni Željko LukajićProšle nedelje subotičkog prvoligaša preuzeo je novi trener, Željko Lukajić koji će u petak debitovati na klupi "Spartaka". Ovaj iskusni trener tokom karijere je radio u 14 klubova u zemlji i inostranstvu, a najveći trag ostavio je u Vršcu gde je sa ekipom "Hemofarma" u sezoni 2004/05 bio šampion Jadranske lige i polufinalista ULEB kupa.

- Ovaj tim ima energiju i ozbiljan potencijal za rad, ali doći do nečega što svi mi priželjkujemo je jedan dug proces. Smatram da je prvenstveno potrebno vratiti samopouzdanje igračima. Od igrača očekujem jedan profesionalni odnos i ispunjavanje svih zadataka. Za ovih pet treninga sam uvideo da ovaj tim ima jednu svetlu, sigurnu budućnost -  rekao je Lukajić i dodao da će ekipa "Spartaka" u petak odmeriti snage sa veoma iskusnim igračima "Dunava" koji maksimalno koriste individualne kvalitete - Moramo da odigramo jako i agresivno. Možemo da damo sve od sebe i da jednim ritmom i nametnutim tempom polako "lomimo" i privedemo utakmicu kraju na najbolji mogući način - pobedom.

Košarkaši Spartaka u petak dočekuju "Dunav", Subotičane preuzeo iskusni Željko Lukajić

U proteklih mesec i po dana, ekipu "Spartaka" predvodio je trener Oliver Kostić koji se, zbog privatnih obaveza, sporazumno rastao sa klubom.

Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio u prilici da pomognem u ostvarenju novog projekta KK “Spartak”, kluba sa velikom tradicijom. Na žalost, zbog privatnih problema koji su iskrsli, nisam u mogućnosti da nastavim započetu aktivnost - poručio je Kostić. - Želeo bih da se zahvalim pre svega igračima, saradnicima i rukovodstvu kluba na pomoći i podršci i siguran sam da će se još pozitivnih stvari dešavati u započetom projektu KK “Spartak".

Košarkaši Spartaka u petak dočekuju "Dunav", Subotičane preuzeo iskusni Željko Lukajić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 2613
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.