Komentara: 7
Pregleda: 4164
Foto

Košarkaši Spartaka poraženi od FMP-a u Kupu Srbije (77:58)

16.02.2017. u 20:13h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da naprave veliko izenađenje i preko FMP-a zakažu duel sa prvim favoritom turnira - Crvenom zvezdom. Bez obzira na sve Subotičani su odigrali hrabro i odlučno, ali nažalost u ovom trenutku nije se moglo više od kvalitetenije i iskusnije ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca, a i generalno su kompaktan i uigran tim.
Košarkaši Spartaka poraženi od FMP-a u Kupu Srbije (77:58)

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća doneo je Subotičanima najveći ispit sezone. Na parketu dvorane „Čair“, plavi golubovi su u četvrtfinalu odmerili snage sa ekipom FMP iz Železnika, koja je trostruki osvajač „Žućkove levice“. Samo u prvoj četvrtini subotički prvoligaš parirao je daleko kvalitetnijem protivniku, koji je na krilima Ljubičića i Boldena u nastavku lako prelomio utakmicu u svoju korist 77:58.

Hrabro su subotički košarkaši ušli u meč sa favorizovanim ABA ligašem, i tokom prvih deset minuta igre držali rezultatski priključak. U tom periodu obe ekipe promašili su veliki broj šuteva, a četvrtinu je obeležio Ostin sa tri atraktivne blokade. Na kraju prvog perioda rezultat je bio 15:12 za FMP.

21 godina od finala sa Partizanom - Najveći uspeh subotički košarkaši ostvarili su 1995. godine kada je generacija predvođena Đokićem, Ivićem i ostalima Igrala finale Kupa protiv beogradskog Partizana. Te 1995. godine na završnom turniru u Čačku, plavi golubovi su izgubili u tesnoj utakmici od favorizovanih beograđana sa 85:81.

Međutim početkom druge četvertine, serijom 8:0 FMP ubrzo stiče dvocifrenu prednost 23:12. Nastavili su izabranici Branka Maksimovića u istom ritmu, razigrala se spoljna linija ekipe iz Železnika pa je u 17. minutu bilo 36:21, da bi potom Miščević sa 5 uzastopnih poena prekinuo seriju „pantera“. Do kraja prvog poluvremena, Spartak je uspeo da „spusti“ rezultat na 37:30, ali je Žižić u poslednjoj sekundi pogodio za 39:30.

FMP je nakon pauze stečenu prenost lagano dizao, pa su u 25. minutu imali 17 poena razlike 52:35, pre svega zahvaljujući čvrstoj odbrani iz koje su proistekli lagani poeni. Pokušali su plavi golubovi trojkama da istope visoku prednost igrača iz Železnika, međutim individualni kvalitet uslovno rečeno domaćina u ovom susretu lako je odbio sve nalete Subotičana i u poslednjih deset minuta ušli su sa vođstvom 66:45.

Poslednji period igre otvorili su plavi golubovi mini serijom 5:0 koševima Nikolića i Miščevića, međutim u nastavku FMP u laganom ritmu odlazi na preko +20 i utakmicu lagano privodi kraju 77:58.

FMP - Spartak 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13)

Najbolji pojedinac susreta bio je Nemanja Miščević sa 18 poena i 23 indeksna poena, dok je u ekipi FMP-a  Marko Ljubičić sa 18 poena bio najefikasniji a pomoć je imao u svom saigraču Boldenu koji je dodao 13 poena.

Nakon susreta sa FMP-om svoje utiske podelio je upravo najefikasniji pojedinac, Nemanja Miščević.

- Slabije smo otvorili utakmicu, iako smo se cele nedelje pripremali za nju. U startu smo napravili početničke greške, što nas je dovelo u situaciju da od početka jurimo rezultat, što na kraju nismo uspeli, jer smo sve vreme bili u zaostatku. S obzirom da naš klub planira da se nađe u Superligi ove godine, na nama je da popravimo sve te stvari i da za par meseci odigramo ponovo timski protiv FMP-a na mnogo većem nivou. - rekao je Mišćević

Trener ekipe Dušan Alimpijević bio je poprilično razočaran večerašnjim izdanjem njegove ekipe, ističući da je FMP od početka bio favorit, a njegovi igrači su samo mogli da pokušaju da naprave prvorazrednu senzaciju.

- Žao mi je što nismo ostavili bolji utisak i što ovu utakmicu nismo učinili zanimljivijom, s obzirom na to da smo se detaljno spremali i kroz skauting i kroz dodatne informacije o FMP-u. Drugo poluvreme je u potpunosti zasluženo pripalo FMP-u i mi tu nismo mogli da pariramo ni u skoku ni u odbrani. Mislim da je i sam ambijent, kao i veličina ovog takmičenja dodatno uticala na nas, jer iako smo došli dan ranije i odradili dva treninga, nismo uspeli da se adaptiramo dovoljno, jer je sve ovo za nas bilo nešto što je vrlo konfuzno izgledalo, i tako se i na kraju odrazilo na nas. - rekao je Alimpijević

Izvor: Subotica.com
Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP Kup Radivoja Koraća: Spartak - FMP
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4164
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.