Komentara: 0
Pregleda: 3079

Košarkaši Spartaka počinju pripreme za Prvu ligu

04.06.2014. u 08:57h
Izvor: Subotica.com
Posle tri nedelje odmora košarkaši Spartaka počeli su polako pripreme za novu sezonu. U klubu ima odlazaka tako da će se neke pozicije morati pojačati sa nekim iskusnim igračima. U ovom periodu subotički košarkaši odigraće i nekoliko kontrolnih utakmica pre početka prvenstva. Pripreme bi zvanično trebale da počnu prvog avgusta.
Košarkaši Spartaka počinju pripreme za Prvu ligu

U izjavi za YuEco televiziju trener KK "Spartaka" Predrag Borilović rekao je da je ekipu za sada napustio košarkaš Igor Vujičić, dok Miloš Milisavljević trenutno nije sa ekipom već individualno trenira sa svojim trenerskim timom i menadžerima.

Sa ekipom Spartaka trenira i Milan Stanojević i ukoliko ne nađe inostrani angažman može doći do saradnje, odnosno da ovaj 28-godišnji plej zaigra u plavo belom dresu.

Stanojević je počeo da trenira u Spartaku sa 11 godina, zaigrao je za prvi tim, a zatim je sa 18 napunjenih godina iskoristio priliku da uz sportsku stipendiju nastavi školovanje u Americi, gde je proveo četiri godine na nekoliko poznaith koledža i gde je imao dosta vremena i odlične uslove da usavrši i svoje košarkaške veštine. U Evropi je igrao dve godine - prvo u Grčkoj (Near East), poslednje dve godine u novosadskom prvoligašu Meridiani, a sada je na putu povratka na mesto gde je načinio prve košarkaške korake.

U planu je dovođenje još nekoliko pojačanja koja bi trebalo blagovremeno da se dokažu da li imaju kvalitet koji subotička ekipa očekuje. Da podsetimo, KK "Spartak" je u nedavno završenoj sezoni i takmičenju u Drugoj ligi Srbije osvojio drugo mesto koje ga je direktno kvalifikovalo za ulazak u viši rang - Prvu ligu Srbije, iz koje prvo četvro na kraju ligaškog dela formiraju superligašku grupu u kojoj im se pridružuju ekipe iz regionalne ABA lige (Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Mega vizura).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3079
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.