Komentara: 6
Pregleda: 2467

Košarka: Spartak upisao važnu pobedu protiv "Ferpleja" (94:74)

09.02.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su juče važnu pobedu nad jednim od konkurenata za izlazak iz opasne zone u drugoligaškom rangu. Subotičani su pred svojom publikom savladali niški "Ferplej" sa 94:74.
Košarka: Spartak upisao važnu pobedu protiv "Ferpleja" (94:74)

Izuzetno efikasan meč "golubova" u susretu sa previše oscilacija, ali na kraju sa ubedljivom i nadasve značajnom pobedom protiv niškog "Ferpleja" sa čak 20 poena razlike. Dodatnu vrednost pobedi donosi činjenica da je Spartak igrao samo sa 8 igrača, što je verovatno nikada manji fond, ne pamti se od kada.

Subotičani su odigrali odlične prvu i poslednju četvrtinu, što je bilo dovoljno za siguran trijumf, ali teško da će biti dovoljno u nekom još važnijem meču, protiv još kvalitetnijeg protivnika. S obzirom na okolnosti trener domaćih morao je biti zadovoljan konačnim ishodom.

Spartak - Ferplej 94:74
(26-14, 15-22, 23-25, 30-13)

Domaćin je većinu košarkaših parametara u statistici imao u svoju korist - od sigurnosti šuta, preko timske igre, skokova, pa sve do realizacije iz tranzicije, što je konačno dovelo do ubedljive pobede nad Nišlijama. Od osam igrača čak troje je na terenu provelo barem 38 minuta.

Davno se nije desilo da petorica igrača Spartaka imaju 15 i više poena. Najefikasniji u redovima "golubova" bio je kapiten Krstanović (21), slede Barna (19), Petrov (17), Kuridža (16), Simjaovski (15), Bijelić (4) i Radisavljević (2), dok je Mirović za desetak minuta u igri ubeležio samo tri skoka.

U Drugoj ligi sledi desetodnevna takmičarska pauza, a u narednom kolu Spartak gostuje petoplasiranom Radničkom u Beogradu. Osmom pobedom u sezoni Subotičani su sačuvali 8. poziciju na tabeli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2467
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

druga košarkaška liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.