Komentara: 11
Pregleda: 2870

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio priliku da savlada Novi Pazar

18.11.2018. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
U 7. kolu KLS Spartak je dočekao Novi Pazar i može da žali za izgubljenim bodovima jer su i pored loše igre bili u prilici da zabeleže vrednu pobedu. Ipak, Novi Pazar je slavio rezultatom 75:73.
Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio priliku da savlada Novi Pazar

Parket u subotičkoj Hali sportova odavno važi kao "vruć parket" mnogim ekipama koje su ovih sezona kao favoriti dolazili u naš grad. Tako je bilo sinoć ekipi Novog Pazara koja je sa pet pobeda i samo jednim porazom važila za favorita, na kraju i slavila, ali značajno teže nego što se možda očekivalo, nažalost ponajviše zahvaljujući greškama domaće ekipe.

Iako su gosti vodili većim delom susreta, Spartak je držao priključak, na momente pokazivao da iz ovog susreta može da izvuče više, međutim bilo je previše tehničkih grešaka koje su praktično "blokirale" nalete domaće ekipe i pokušaje preuzimanja kontrole nad mečom.

Posle sasvim korektne prve deonice usledio je neshvatljiv pad u narednoj, pogotovo pred sam kraj kada su "golubovi" izgledali kao muve bez glave, loše reagujući na pritisak gostujuće ekipe, "prodali" desetak poena i praktično poništili sve ono kvalitetno što su do tada prikazali.

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio priliku da savlada Novi Pazar

Nepun minut pre kraja gosti su imali +9, razočarana publika počela je da gubi nadu i napušta Halu sportova. Uvereni i sigurne bodove gosti su se opustili, a Vilijams je praktično simultankom u tridesetak sekundi doveo svoj tim na -1, tri sekunde pre kraja. Ipak, bilo je premalo vremena da se napravi pravi podvig, gosti su "potrošili" zadnji napad i kada se sve svede zasluženo slavili.

Spartak - Novi Pazar 73:75 (23:20,14:22,10:11,26:22)

Spartak: Vilijams 25, Igrutinović 2, Bakumanja 6, Gazibegović S., Lučić 3, Urošević, Čampara 25, Petrov, Kojić , Gazibegović 6, Kuridža 6

Novi Pazar: Brunčević 4, Eminbegović, Mukanović, Slavković, Radonjić 11, Hadžifejzović 15, Simeunović 5, Krstić 16, Han, Nešović 15, Ivanović 5, Vujović 4

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio priliku da savlada Novi Pazar

Ovu utakmicu obeležilo je, između ostalog, broj skokova - bilo ih je blizu stotinu, 51 na strani Spartaka, 45 kod gostiju. Domaći tim je ponovo imao veliki broj izgubljenih lopti (21/15), Spartak je imao nešto bolji procenat šuta (38/34), dok su obe ekipe na tridesetak pokušaja za tri poena imale ispod 20% uspešnosti.

U drugom meču za redom nije bilo Barne pa je Vilijams imao 39 minuta povredenih na parketu. Upravo Vilijams i standardni Čampara bili su najefikasniji, imali su po 25 poena, dok je Bakumanja bio gospodar reketa sa 16 uhvaćenih lopti.

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio priliku da savlada Novi Pazar

Po okončanju meča trener domaće ekipe, Slobodan Ljubotina, bio je vidno razočaran izdanjem svoje ekipe, ističući da njegovi momci nisu pokazali neophodni nivo energije i koncentracije, te da razlika od dva poena nije odraz prave razlike ova dva tima, aludirajući da je njegov tim još i dobro prošao s obzirom na sve viđeno.

- Čestitam ekipi Novog Pazara na zasluženoj pobedi, moram da istaknem da su bili bolji i koncentrisaniji od nas, pa i ova "mala" razlika nije realan pokazatelj koliko su oni bili bolji. Izvinjavam se publici na našem izdanju, nadam se da će i dalje dolaze da nas prate jer ovo kako smo večeras igrali ne bih ni ja dolazio da gledam. Ostaje nam da analiziramo zašto smo izgledali ovako loše, drugu utakmicu za redom. - rekao je Ljubotina

Posle sedam odigranih kola Subotičani imaju tri pobede i četiri poraza, te zauzimaju devetu poziciju na tabeli Prve lige. Na prvom mestu je i dalje Borac sa maksimalnim učinkom 7/7. U narednom kolu Spartak je gost poslednje plasiranom Beovuku u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar Košarka: Spartak - Novi Pazar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2870
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.