Komentara: 4
Pregleda: 2973
Video
Foto

Košarka: Spartak siguran na povratku u Drugu ligu, savladana Mladost (92:80)

03.10.2021. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka povratak u Drugu ligu proslavili su sigurnom pobedom nad ekipom Mladosti iz Smederevske Palanke. Tim Filipa Soceka kontrolisao je rezultat čitavim tokom, pa je premijera novog tima pred domaćom publikom bila uspešna. Subotičani su se uželeli dobre košarke, verujemo da će im akteri na terenu to zadovoljstvo, iz kola u kolo, činiti većim.
Košarka: Spartak siguran na povratku u Drugu ligu,  savladana Mladost (92:80)

MINUT ZA DUDU - Pred početak susreta minutom ćutanja odata je počast Dušanu Dudi Ivkoviću, legendi srpske košarke, proslavljenog igrača i trenera, jednog od najuspešnijih evropskih stratega i nacionalnog selektora, koji je preminuo pre dve sedmice u 77. godini.

Prvih dvadeset minuta protekao je u nešto sigurnijoj igri domaće ekipe, koja je bodrena sa tribina pokušavala da se prikaže u najboljem svetlu, uvek pod imperativnom pobede, što je izuzetno teško na prvom meču u sezoni kada niko ni o kome ne zna ništa, ili barem ne dovoljno da može da kaže - spremili smo se za njih.

Skromnu stečenu prednost na poluvremenu (42:39) Spartak je u trećoj deonici postepeno uvećavao. Sa dve vezane trojke Dodića i Stojanovića,kao i polaganjem Sokolovića "golubovi" su otišli na +11. Furiozni nalet gosti su uštopovalii relaitvno brzo meč doveli u egal (52:48). Socek nije želeo da "seče" tajmautom, ispostavilo se da se domaća ekipa blagovremeno trgnula i vrlo brzo na semaforu je bilo +9 u korist Spartaka.

Košarka: Spartak siguran na povratku u Drugu ligu,  savladana Mladost (92:80)Košarka: Spartak siguran na povratku u Drugu ligu,  savladana Mladost (92:80)

Sa maksimalnih 15 poena razlike završena je 3/4 i Spartak je sa lepom zalihom, ali i očigledno slomljenim protivnikom, ušao u završnih 10 minuta meča. Spartak je nemetnut tempo uspeo da u većoj meri zadrži do kraja i bez strepnje po epilog sačeka poslednji sudijski zvižduk za najbolje moguće otvaranje sezone.

Spartak Office shoes - Mladost (SP) 92:80 (21:15 21:24 30:18 20:23)

Spartak je bio bolji u svim segmentima igre, pogotovo u građenju koša, imao je nešto manje izgubljenih lopti od gostiju iz Smederevske Palanke ali i "dužu" klupu što je omogućilo da se bolje rasporedi minutaža, da što više igrača dobije prilku, kao i da se ekipa drži na "visokim obrtajima".

Spartakov artiljerijski vod su predvodili Sokolović (26 poena, 6 skokova, 7 asistencija) i Barna (24 poena, 6 skokova). Svoj doprinos dali su S. Gazibegović (2p), Dodić (8), kapiten Prlja (8), M. Stojanović (8), A. Stojanović (7), V. Gazibegović (2) i Danilović (7). Nisu igrali Mirčić i Jovandić.

Košarka: Spartak siguran na povratku u Drugu ligu,  savladana Mladost (92:80)

Po slobodnoj proceni bilo je između oko 400 gledalaca, a posebnu tribinu imali su dečaci i devojčice iz škole košarke i omladinskog pogona Spartaka.

Šef struke Spartaka, podrazumeva se, zadovoljan je pobedom, ali i ponovio da je dug put do ostvarenja zacrtanog cilja.

- Da me neko ne shvati pogrešno, spreman sam bio pre utakmice da potpišem pobedu sa pola koša. Nijedna utakmica se neće dobiti sama, mi možda jesmo favoriti, ali moramo da igramo svoju igru. Nismo večeras bili Spartak kakav želim, barem ne u prvom poluvremenu. Malo smo pojačali intenzitet i odbranu, a onda je to već bila druga priča - rekao je Filip Socek. - Čestitam momcima, skinuli su veliki teret sa sebe ovom pobedom. Takođe, moraju da budu svesni činjenice da će svi želeti da pobede Spartak, a na nama je da im to ne dozvolimo.

NA PUTU DO PRVE LIGE - PLEJOF PREKO RIVALA IZ DRUGE GRUPE

IM ZA SEZONU 2021/22 - Za KK "Spartak Office shoes" u prestojećoj sezoni nastupaće: Predrag Prlja (kapiten, centar, 1992. godište), Aleksa Stojanović (bek, 1996), Saša Gazibegović (krilni centar, 1999), Stojan Dodić (krilni, 1998), Aleksandar Sokolović (plejmejker 1993), Miloš Stojanović (krilni centar, 1994), Stefan Bijelić (bek, 1995), Vuk Dmitrović (krilo, 2001), Nikola Mirčić (centar, 2003), Dušan Simjanoski (krilo, 2001), Vanja Gazibegović (centar, 1999), Nemanja Jovandić (plejmejker, 2001), Živojin Aleksandar Danilović (krilo, 1993), Filip Barna (bek, 1999)

Spartak u Drugoj ligi nastupa u grupi B, a rivali su mu Čačak 94, Proleter, Žitko basket, Beovuk 72, napredak-junior, Mladost (SP) i Pirot. Kako je ranije objasnio šef struke Spartaka, sistem takmičenja ove sezone je malo drugačiji.

- Ove sezone je liga specifična jer smo (drugoligaši) podeljeni u dve grupe. Igra se četrnaest kola, prve četiri ekipe iz obe grupe idu u plejof, prenose se bodovi ali samo sa ekipama koje su iz naše grupe ušle u plejof. Sa tim ekipama više ne igramo, za plasman se borimo sa četiri ekipe iz druge grupe. Na kraju, prve dve ekipe idu u viši rang takmičenja, Prvu ligu - objasnio je Socek.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu ekipi "Žitko basket" koja je sa pola koša razlike savladala Beovuk 72.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP) Košarka: Spartak - Mladost (SP)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2973
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

druga košarkaška liga

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.