Komentara: 0
Pregleda: 2307
Foto

Košarka: Spartak savladao "fenjeraša" Beovuk (99:90)

21.02.2019. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Konačno malo radovanja u ekipi Spartaka posle duela sa Beovukom, koji su Subotičani dobili rezultatom 99:90. Bio je to meču u kojem su domaći od prvog minuta kontrolisali rezultat i zasluženo slavili. Sledi gostovanje Dunavu u Starim Banovcima i nastavak grčevite borbe za opstanak u KLS.
Košarka: Spartak savladao "fenjeraša" Beovuk (99:90)

U 21. kolu Košarkaške lige Srbije Spartak je dočekao i savladao poslednje plasirani Beovuk i tako mu praktično overio ispisnicu iz ovog ranga takmičenja, dok pred četom Slobodana Bjelice predstoji velika borba da se održe iznade vode.

Do kraja ligaškog dela sezone, pred Superligu, ostalo je da se odigra još 5 kola, Spartak je u vrlo opasnoj zoni, a do kraja sezone predstoje mu dueli, kod kuće protiv Tamiša, i Zlatibora, odnosno tri na strani, protiv Vojvodine, Slobode i Dunava koji je naredni protivnik, već u petak od 19 časova u Starim Banovcima.

Košarka: Spartak savladao "fenjeraša" Beovuk (99:90)

Do prve pobede posle skoro tri meseca košarkaških nadmetanja "golubovi" su došli na krilima odličnog Igrutinovića, koji je odigrao najbolji meč od kada je stigao u Suboticu, a imao je dosta dobrih mečeva.

Duel protiv Beovuka poenima sa linije slobodnih bacanja otvorio je na svom debiju Ivan Mišković, 34-godišnji krilni igrač. Spartak je već na startu pokazao da ima veliku želju da u ovom meču, u kojem je ipak bio blagi favorit, ne izneveri navijače. Bez obzira što su Subotičani kontrolisali rezultatski meč, bilo je oscilacija u igri, te su se gosti nekoliko puta vraćali u život. Ispostavilo se da je igra u prvom poluvremenu bila dovoljna da se obetbedi pobeda u ovom izuzetno važnom meču, pa je veliko zadovoljstvo igrača, stručnog štaba i malobrojne publike došlo do izražaja u sekundama nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Košarka: Spartak savladao "fenjeraša" Beovuk (99:90)

U redovima Spartaka ubedljivo najubedljiviji bio je Igrutinović sa 29 poena, uz 11 skokova i čak dvanaest asistencija. Istakao se i Vanja Gazibegović koji je za petanestak minuta na parketu imao učinak od 16 poena i četiri skoka, sa prilično mirnom rukom. Novajlija u redovima Spartaka, iskusni Ivan Mišković, postigao je 14 poena, a zabaležio je i 5 skokova i 4 asistencije. Sa drueg starne briljirao je Matijašević sa sličnim učinkom kao i Spartkov Igrutinović.

- Imali smo odlično otvaranje, možda i ponajbolje unazad duži niz mečeva, održavali smo tu prednost čitavim tokom i mislim da smo zasluženo dobili ovaj duel. Okrećemo se Dunavu i tražićemo brejk, koji nam je preko potreban. - kratko je prokomentarisao Igrutinović

Košarka: Spartak savladao "fenjeraša" Beovuk (99:90)

Trener Subotičana bio je zadovoljan pobedom, koja će im, kako kaže, najviše značiti na psihološkom planu, a treba da je potvrde u narednih nekoliko kola do kraja.

- Bila je ovo čvrsta, naspram sebe imali smo čvrstu ekipu koja se nije predavala. Nama pobeda mnogo znači na psihološkom planu, sada nam predstoji nekoliko važnih utakmica i ako u tim nekim utakmicama ostvarimo pobedu tek ada će ovo večeras imati smisla - rekao je šef struke Spartaka, Slobodan Bjelica - Borba za opstanak nam predstoji, teško je, ali izvodljivo. Dok god ima matematička šansa do tada ćemo se i boriti.

Spartak - Beovuk 99:90
(24-18, 27-20, 24-28, 24-24)

Spartak_ Igrutinović 29 (11sk, 12as), Bakumanja 8 (4sk), Šarenac 2, Gazibegović S., Lučić 10, Urošević, Lobarev 12, Kojić, Gazibegović V. 16, Kuridža 5, Barna 3, Mišković 14

Beovuk 72: Matijašević 28 (6sk, 10 as), Miculović 4, Drljan 1, Riboškić 10, Grušanović 14, Žao. Miljenović 4, Karalić 12, Vučićević, Stiković 17.

Naredni duel protiv Dunava je poslednji voz za odvajanje sa dna, videćemo koliko će "golubovi" da uzlete na sutrašnjem gostovanju, na tradicionlano nezgodnom terenu. Činjenica na strani Subotialna je da je upravo Dunav bio poslednja ekipa koju su savladali u KLS, još krajem novembra prošle godine.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2307
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.