Komentara: 0
Pregleda: 1362

Košarka: Spartak protiv Borca u četvrtfinalu Superlige

13.04.2024. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Skupština Košarkaške lige Srbije usvojila je juče sistem i kalendar takmičenja u Superligi za ovu sezonu. Spartak će kao drugoplasirani u KLS u četvrtfinalu igrati protiv Borca iz Čačka, člana ABA lige. Igraće se na dve pobede a prednost domaćeg terena imaće Čačani.
Košarka: Spartak protiv Borca u četvrtfinalu Superlige

U borbi za titulu šampiona države takmičiće se sedam klubova, pet učesnika ABA lige: Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP i dve prvoplasirane ekipe iz KLS – Vojvodina i Spartak.

Superliga će biti podeljena u dva dela. Direktan plasman u polufinale plejofa obezbedile su tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u ABA ligi: Crvena zvezda, Partizan i Mega, dok će u razigravanju za četvrto mesto u plejofu učestvovati preostale ekipe. Borac će igrati sa drugoplasiranim timom iz KLS (Spartak), dok će FMP odmeriti snage sa šampionom KLS (Vojvodina). Čačani i ekipa iz Železnika imaće prednost domaćeg terena,

Polufinale i finale razigravanja, kao i polufinale i finale plejofa igraće se na dve dobijene utakmice. Crvena zvezda čeka rivala u polufinalu kroz razigravanje, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Mega. Po Propozicijama takmičenja prednost domaćeg terena određuje se na osnovu plasmana u ABA ligi.

Što se tiče termina polufinalnog razigravanja, utakmice će se igrati u periodu od 19. aprila do 6. maja, a finale razigravanja od 10. do 24. maja. Termini polufinalnih serija plejofa zakazani su od 2. do 7. juna, a finale plejofa biće na programu od 10. do 17. juna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1362
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

košarkaška liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.