Komentara: 29
Pregleda: 5650

Košarka: Posle 10 pobeda u nizu Spartak smenio trenera!

11.04.2023. u 08:49h
Izvor: Subotica.com
Spartak u meču sezone u sredu, 19. aprila, igra pre svojim navijačima. Poraz od Dinamika doveo je do smene prvog trenera, iako je isti značajno doprineo da Subotičani povežu deset pobeda i da budu na pragu bez dileme istorijskog rezultata. Taj san još uvek živi, ali u javu će ga pokušati pretvoriti bez Željka Lukajića.
Košarka: Posle 10 pobeda u nizu Spartak smenio trenera!

Željko Lukajić više nije trener seniorske ekipe KK "Spartak" - saopšteno je sinoć na sajtu subotičkog kluba. Informacija koja je najblažu rečeno šokirala košarkašku javnost, više nego poraz od ekipe koja je i imala realni potencijal da pomrsi račune.

U kratkom saopštenju navodi se da je klub prekinuo saradnju sa iskusnim strategom, te da mu se "zahvaljuje na ogromnom trudu, radu i velikom profesionalizmu koji je pokazao tokom svog boravka u klubu i želi mu mnogo uspeha u daljem profesionalnom radu i karijeri".

Lukajić je tokom svog, ispostavilo se kratkog ali izuzetno uspešnog boravka u Subotici, preporodio ekipu i verovatno iskoristio sve što je moglo dobro da se izvuče u ovoj postavci, delovalo je da ima poštovanje igrača, poverenje uprave, bio je profesionalac za primer prema medijima, držao se iste priče od prvog do poslednjeg dana, a to je samo dobar rad donosi željene rezultate. Odavao je utisak da je kritika dolazila kad je trebalo i da su krivce uvek tražili u sebi, a ne u trećim faktorima.

I posle poraza od Dinamika, koji verovatno je mogao da se izbegne, Spartak je bio i dalje na svom putu, na samo korak od ostvarenja cilja sezone, a onda naprasno, kao iz vedra grom - u odlučujuću utakmicu sezone bez čoveka koji je nanizao 10 pobeda (iako bi on na ovo sad dobacio - ekipa je nanizala!) i jednu prosečnu sezonu za subotički klub učinio izuzetno zanimljivom. Šta je prethodilo ovoj šokantnoj odluci, koja dolazi u verovatno najgorem momementu, možda nikad nećemo ni saznati, ali jedno je sigurno - posle meča sa Dinamikom, na konferenciji za medije, tako nešto nije ni slutilo.

Svoje viđenje utakmice prvo je izneo kapiten Predrag Prlja. Istakao je dobro veče domaćina, ali nije propustio ni da kritikuje svoju ekipu koja nije učinila dovoljno da ih u tome poremeti.

- Emocije su pomešane, Dinamik nam je prekinuo niz od deset pobeda, u trenutku kada smo mogli da preuzmemo lidersku poziciju, odigrali su rasterećeno, bez prvog šutera. Nisu sve bili otvoreni šutevi, mogli smo da učinimo više, ali šta je tu je, i dalje je sve u našim rukama, čekamo Metalac i nadamo se pobedi - rekao je Prlja.

Košarka: Posle 10 pobeda u nizu Spartak smenio trenera!Osluškivao se rezultat Zlatibora koji je nešto ranije počeo svoj meč, i na poluvremenu Spartakovog meča je bilo izvesno da se ekipa iz Čajetine još jednom "okliznula", pa je pobeda Spartaka već u ovom kolu mogla da reši sve. Ipak, to se nije desilo.

I šef struke Spartaka, Željko Lukajić, bio je kritički nastrojen, ali uz zaključak da se suze ne rone za prosutim mlekom, uveren da će Spartak ostvariti svoj cilj u poslednjem meču, protiv Metalca. Sve je tako zvučalo kao da će u taj odsudni boj ići zajedno...

- Protivnik je bio nadahnut, nestvarno je šutirao, dali su više od pola poena van lnije za tri poena, uz izuzetno visok procenat šuta. Nismo mi toliko grešili koliko su oni bili raspoloženi. Za razliku od njih mi svoje otvorene šuteve nismo dovoljno dobro koristili, nedostajala nam je rasterećenost i negativan rezultat tokom meča nas je paralisao - analizirao je Lukajić - Moramo da dignemo glavu, sami smo došli u situaciju da se borimo za najviši plasman, sve je i dalje u našim rukama, pobeda nas vodi tamo gde smo želeli. Spartak se za kratko vreme kao klub izdigao i postigao mnogo, publika nam je uzvratila poverenjem, imamo izuzetnu podršku i daćemo sve od sebe da ih još jednom obradujemo.

O novom strategu Subotičana košarkaška javnost biće blagovremeno obaveštena, saopštio je kratko klub. Nezvanično saznajemo da će to biti jedan bivši igrač Spartaka, sada već afirmisani košarkaški stručnjak. Za sada toliko.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 29
Pregleda: 5650

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.