Komentara: 3
Pregleda: 2411
Foto

Košarka: Peti poraz Spartaka u nizu, lider siguran u 8. kolu Druge lige

24.11.2019. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Posle tri pobede u nizu na startu sezone, Subotičani su vezali 5 poraza i sada su negde u sredini tabele drugoligaša. U meču 8. kola Spartak je juče u Subotici poražen od Radničkog iz Kragujevca sa čak 24 poena razlike.
Košarka: Peti poraz Spartaka u nizu, lider siguran u 8. kolu Druge lige

Subotičani su se odlično držali u prvih 20 minuta, bio je to egal meč u kojem su se ekipe smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije imala potpunu kontrolu. Činilo se da su "golubovi" na putu da naprave iznenađenje protiv favorizovanog tima iz Kragujevca, s razlogom liderom Druge lige, međutim gosti su u nastavku prebacili u veću brzinu, a mlada ekipa Spartaka nije uspela da isprati nametnuti ritam i eventualno uvede meč u neizvesnu završnicu. 

Standardno koristan i efikasan kapiten Krstanović je već u prvom poluvremenu brzo ušao u problem sa greškama, zbog četvrte koju je dobio u ranoj fazi treće četvrtine morao je mnogo više vremena od planiranog da provede na klupi, samim time njegov tim je gotovo četvrtinu i po da igra bez njega.

Uz već poznate probleme sa "kratkom klupom" Subotičani su se tako našli u teškoj situaciji, dok su gosti, predvođeni iskusni reprezentativcom Raškom Katićem bili sve sigurniji, služio ih je šut i za kratko vreme napravili su osetniju razliku koja im je omogućila da odigraju rasterećenije, čak u poslednjih 6-7 minuta i bez dva ponajbolja igrača.

Košarka: Peti poraz Spartaka u nizu, lider siguran u 8. kolu Druge lige

Domaći tim, vidno limitiran, nije posustajao, borio se do kraja, ali suviše je evidentna bila razlika u kvalitetu, što je i sam trener "golubova" istakao po završetku meča.

Spartak - Radnički Kragujevac 62:86
(14:21, 21:12, 9:27, 18:26)

U redovima Spartaka najefikasniji je bio kapiten Krstanović sa 19 poena, iza njega po učinku bio je Cvjetković sa 13, Barna je stao na 9 (9sk i 7as), Kuridža je dodao 8, Gazibegović 6, a Mirović dva poena. Kod gostiju dominirao je odlični Stevanović sa 29 poena i 11 skokova, pratio ga je Katić sa 17 poena i 7 skokova.

Košarka: Peti poraz Spartaka u nizu, lider siguran u 8. kolu Druge lige

Pobedio je bolji, kvalitetniji i finansijski stabilniji klub, smatra šef struke Spartaka.

- Ovo je neka naša realnost, protiv Radničkog iz Kragujevca nismo mogli više, koš razlika je možda nešto veća nego što realno, ali protiv sebe smo imali ekipu koja finasijski, organizaciono i igrački ispred nas, dobro smo im parirali uprvom poluvremenu, ali već u nastavku usledio je pad, poremetila nas je Krstanovićeva četvrta lična greška na početku drugog poluvremena, počeli smo da tonemo i do kraja nismo uspeli da se vratimo - rezimira Slobodan Bjelica, trener Subotičana - Žao mi je što su momci uložili ovakav trud i energiju što smo završili sa zaostatkom 24 poena razlike, ali svojim greškama smo se doveli u takvu situaciju.

Od pripremnog perioda pa do danas Spartak ima problema da sastavi tim, da zaigra sa 10 igrača u rotaciji, što je jedva dovoljno za trening, nedostaje konstanta i kontinuitet, lider ekipe koji će povući ekipu, a ne da se klub oslanja na igrača koji je pred igračku penziju i to da li će imati dobar dan, ili će možda imati korektan tretman sudija. Mladi igrači se trude, ali nema tu kontinuiteta, povremeno sijanje pojedinaca nije dugoročno rešenje za klub.

- Stvarno dobro radimo, ali nas je malo, i to stalno ponavljam, ne želim da to koristim kao alibi, ali to je zaista tako. Iza nas su dueli sa ekipama koje jesu kvalitetnije u svakom smislu od nas, imamo još jedan težak duel u narednom kolu a onda nam dolaze ekipe kojima možemo da pariramo i tu treba da tražimo našu šansu. - dodaje Bjelica

U narednom kolu Spartak gostuje Mladosti u Smederevskoj Palanci, a zatim u Suboticu dolazi Proleter iz Zrenjanina.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac Košarka: Spartak - Radnički Kragujevac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2411
Povezane teme

košarkaški klub spartak

druga košarkaška liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.