Komentara: 12
Pregleda: 3292
Foto

Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu

20.04.2023. u 13:34h > 14:56
Izvor: Subotica.com
Emotivno veče u Hali sportova, posebno nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Spartak je ostvario glavni cilj sezone, da zaigra Regionalnu (ABA-2) ligu. Bilo je neizvesno bukvalno do poslednjeg kola, a onda duel sa Metalcem i košarkaška rapsodija na oduševljenje onih koji su sinoć srcem bili uz Spartak.
Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu

Košarkaši Spartaka ubedljivim trijumfom nad valjevskim Metalcem okončali su izuzetnu sezonu. Plasman na 2. mesto KLS omogućava im da se sledeće sezone nađu u društvu ABA-2 ligaša, po prvi put u istoriji kluba.

Sam meč sa Metalcem je odigran bez veće drame, gosti su se držali do 7 minuta i rezultata 11:17, a onda su stali. U veoma atraktivnoj predstavi prednjačili su igrači Spartaka sa lepim akcijama i atraktivnim završecima istih. Kod domaćih najefikasniji Barna sa 32 i Milisavljević sa 21 poenom, a kod gostiju Durmo 20 i Luković 14 poena.

Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu

SUPERLIGA - Spartak se plasirao u Superligu Srbije i u grupi sa FMP-om, Zlatiborom i OKK Beogradom probaće  da napravi još jedan iskorak u našoj košarci.

Spartak Office shoes – Metalac 121:66
(27:21, 32:18, 34:16, 28:11)

Spartak: Hardi, Jugović 2, Ilkić 1, Prlja 11 (8 skokova), Dodić 14, Milisavljević 21 (po 5 skokova, asistencija i osvojenih lopti), Bojić 19, Danilović 6, Sokolović 15 (7 asistencija), Barna 32 (5 asistencija), Cvetanović, Gazibegović.

Vladimir Đokić se vratio u Suboticu gde ga mnogi pamte po dobrim igrama u dresu Spartaka, koje su ga svakako dalje preporučile u unapređivanju sportske karijere. Sada u odelu, više od deceniju je strateg, iza sebe ima respektabilnu trenersku karijeru, a evo ga danas i u Subotici.

Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu- Subotica je grad sporta, grad košarke, publika živi za ovo i počastvovan sam što sam imao priliku da učestvujem u ovom spektaklu. Naravno da su svi prethodni treneri poneli su deo zasluge za sve ovo, ja sam imao nepunih 10 dana da pripremim ekipu za ovaj meč, momci su bili jako motivisani i uspeli smo da ostvarimo naš cilj - rekao je Vladimir Đokić, trener Spartaka. - Emocije su izuzetno jake, Subotica je moj grad i moje srce je uvek bilo uz ovaj grad i Spartak.

SRUŠENI REKORDI - Protiv Metalca srušen je i klupski rekord u broju postignutih poena na prvoligaškoj utakmici koji je iznosio 115 poena (Lovćen u sezoni 1992/93), a pobeda od 55 poena razlike je takođe klupski rekord (ranije 53 protiv Užica u sezoni 1994/95).

U upravi Kluba zadovoljni su sezonom, podsećaju da je Regionalna liga bila jedna od ključnih ciljeva sezone, da će učiniti sve da i u ovom međunarodnom takmičenju dosegnu sanjane visine, bez obzira da li bude igralo u tzv. balonima ili će i svi klubovi dočekivati. Uloga publike tu nije zanemarljiva, tako da u Spartaku sigurno navijaju za "vruć teren" u Subotici.

Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu

- Pobedili smo, ispostavilo se, ubedljivo ali dočekati ovaj meč nije bilo lako. Čitava sezona se sliva u ovih 40 minuta, poraz praktično poništava sve naše ambicije a ono jedino što smo želeli donosilo je mnogo. Čitava sezona je bila teška, promenili smo četiri trenera ali imali smo svoj cilj. U januaru smo bili šesti, mnogi su nas otpisali ali mi verovali u sebe, na kraju drugo mesto, žal za titulom ali opak ostvaren je ogroman uspeh plasmanom u ABA-2 ligu - rekao je Darko Papac, član Uprave MKK "Spartak" - Publika nam je ukazala poverenje i zaista je velika stvar igrati pod ovakvom atmosferom, puno je tu dece koja svoju budućnost vide u ovom sportu i oni sigurno uživaju gledajući svoje košarkaške uzore. Naš klub u školi košarke radi sa oko 600 dece, omogućili smo im besplatno treniranje i ovakve utakmice sigurno im još više podižu motivaciju za bavljenje košarkom.

Kombinacija poštovanja protivnika i odlučnost da se pokažu pravom svetlu donela je Spartaku isotrijsku pobedu, a jedan od onih koji će je posebno pamtiti je bek Milisavljević.

Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu

- Utakmica protiv Metalca bila je sve osim obična. Svi smo se pribojavali ovog susreta ne zato što nismo verovali u svoju snagu ni mogučnosti nego je to utakmica koja je spletom okolnosti mogla da ode i u drugom pravcu. U januaru je bila teška situacija, slabe su nam bile šanse zasam vrh ali uspeli smo da vežemo ozbiljno dug period kvalitnih izdanja, uprava je verovala u nas, mi smo verovali u sebe, menjali su se treneri ali na kraju je postignut cilj - rekao je Miloš Milisavljević  - Zahvalni smo našoj publici koja nam je iz meča u meč davala snagu da možda nekada odigramo iznad svojih mogućnosti tog dana, večerašnje izdanje je ustvari bila demonstracija našeg punog potencijala, kao šuterske ekipe. Većina nas koji smo još od malih nogu stasavali pod ovim obručima nije bila uprilici da oseti atmosferu koju su često imale generacije koje su nastupale dvehiljaditih. Svi smo se potajno nadali da barem jednom doživimo punu halu, a danas možemo da kažemo da je doživljamo na svakom našem meču u Subotici. Nekada su se tribine punile zbog atraktivnih protivnika, a danas dolaze zbog nas, što nas čini vrlo srećnime publike.

Da su u ovaj meč ušli sa puno respekta potvrđuje i Danilović.

Košarka: Na krilima publike Spartak zasijao, deklasirao Metalac i plasirao se u Regionalnu ligu- Malo smo stegnuti ušli u meč, ali brzo je to došlo na svoje. Imati podršku ovakve publike prava je čast i na čemu mogu da nam pozavide i mnogi klubovi iz regiona. Nošeni tom podrškom i na ovom meču svaki naredni šut je znao jače samopouzdanje pa otuda i ovako velika razlika, iako je Metalac mesto ispod nas na tabeli - rezimirao je Živojin Aleksandar Danilović. - Kao i uvek bili smo svesni da smo mi ti koji odlučuju o pobedniku, a pogotovo je to veća obaveza na domaćem terenu. Sezona je bila turbulentna, četiri puta smo menjali trenera što je za nas igrače dosta stresno. Iza nas je naporna sezona, dosta smo umorni ali pre svega zadovoljni onim što smo postigli.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23) Košarka: Spartak - Metalac (30. kolo KLS, sezona 2022/23)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 3292
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.