Komentara: 2
Pregleda: 3642
Foto

Košarka: Ivić na klupi pred domaćom publikom debitovao pobedom

26.01.2020. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Od gotovog napraviše veresiju. Malo je nedostajalo da izveštaj sa jučerašnjeg meča započnemo u ovom maniru, ali ipak konstatujemo pobedu pred domaćom publikom i uspešan debi novog trenera. Savladano je Zdravlje iz Leskovca.
Košarka: Ivić na klupi pred domaćom publikom debitovao pobedom

Košarkaši Spartaka savladali su Zdravlje iz Leskovca rezultatom 79:72. Iako su Subotičani kontrolisali meč 35 minuta, gradili pa održavali lepu prednost koja je u trećoj četvrtini iznosila i +15, brzopletost, nervoza i svojevrsna nonšarlancija u poslednjih pet minuta naterali su domaću publiku da "grize nokte" praktično do poslednjeg sudijskog zvižduka.

"Golubovi" su na kraju slavili sedam poena razlike, ali gosti su iz ničega mogli vrlo da zakomplikuju priču i iskoriste opuštanje domaćina. Ipak, kada je bilo najteže najiskusniji u redovima Spartaka, kapitan Krstanović, preuzeo je stvar u svoje ruke i stavio tačku na, ispostavilo se, neizvesan meč u subotičkoj Hali sportova.

Košarka: Ivić na klupi pred domaćom publikom debitovao pobedom

- Očekivali smo težak meč, kontrolisali smo dobar deo utakmice, ali nekim našim greškama i ishitrenim šutevima dozvoli smo gostima da se vrate uutakmicu. Ovaj put smo se izvukli, ali moramo iz ovoga da izvučemo pouke. Možemo samo da računamo pobedu, na dosta stvari nam ostaje da radimo i da postepeno napredujemo - kaže Zoran Krstanović - Naredna dva meča, protiv Ferpleja i Konstantina, su nam veoma bitna i daćemo sve od sebe da pobedimo.

U redovima Spartaka najefikasniji je bio Krstanović sa 25 poena i 10 skokova, odmah iza njega Petrov sa 23, Barna je stao na 13, Cvjetković i Kuridža su ubacili po 7 poena, Simjanoski je dodao dva uz 5 skokova, a Bjelić je za 5 minuta ubacio jednu "dvojku". Među asistentima istakli su se Cvjetković (12) i Kuridža (6).

Košarka: Ivić na klupi pred domaćom publikom debitovao pobedom

I na ovom meču Spartak je igrao samo sa osam igrača, od 10 koliko ih je bilo prijavljeno za jučerašnji susret. Ipak sa onim što ima na raspolaganju, i shodno stanju KK "Spartak", Blagoja Ivić svestan je da nije moglo puno bolje, pa je istakao da je generalno zadovoljan izdanjem svoje ekipe, ako se izuzme problematičnih nekoliko minuta u finišu meča.

- Vidi se određeni napredak, posebno posle jako slabe odbrane u Žitištu momci su pokazali da to mogu mnogo bolje. Uvećem delu meča smo bili bolji, ali bezveze smo ušli u zadnja tri i po minuta, umesto da meč završimo sa dvadesetak razlike, potpuno nepotrebno smo zakomplikovali. To su njihove dečje bolesti na kojima moramo raditi. Zadovoljan sam energijom, angažovanjem u odbrani, agesivnošću, momci su pokazali želju za pobedom, što nam je vrlo važno - ističe Blagoja Ivić, sef struke Spartaka - Očekuje nas težak posao u nišu, ako uspemo da napravimo brejk uradili smo veliki posao, na nama je da puno treniramo, da ispravljamo te neke stvari jer ova ekipa je u proseku primala u proseku po 87 poena, što je veliki problem ukoliko nemate napadački potencijal.

Košarka: Ivić na klupi pred domaćom publikom debitovao pobedom

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac Košarka: Spartak - Zdravlje Leskovac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3642
Povezane teme

košarkaški klub spartak

blagoja ivić

druga košarkaška liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.