Komentara: 46
Pregleda: 41840

Korona pacijenti iz Subotice i Bačke Topole u stabilnom stanju

25.03.2020. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
Po poslednjem izveštaju, do danas u 15 časova, u našoj zemlji registrovano je još 81 lice zaraženo virusom COVID19, od koga je od sada obolelo 384 građana. Na teritoriji Severno-bačkog okruga dva su potvrđena slučaja, kod stanovnika Subotice i Bačke Topole.
Korona pacijenti iz Subotice i Bačke Topole u stabilnom stanju

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, testirani su uzorci 245 osoba od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus. Bitku sa ovom pošasti izgubila je četvrta osoba, ginekolog iz Niša stara 59 godina.

Među onima koji su prethodnih dana oboleli od ovog virusa su i dvoje stanovnika Severnobačkog okruga. Kod lica iz Bačke Topole virus je dijagnostifikovan 5. marta i to je bio prvi slučaj u našoj zemlji, dok je kod jednog lica iz Subotice COVID19 otkriven početkom ove nedelje. Oba pacijenta se nalaze u Kliničkom centru Vojvodine i stanje im je stabilno. Za sada nije zvanično saopšteno više detalja o osobi iz Subotice i šta je preduzeto prema kontaktima koje je eventualno ostvarila u proteklom periodu.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će se posebno obraćati pažnja na one koji su bili u kontaktu sa zaraženima i razvili simptome i oni koji su bili u inostranstvu, kojih je sve manje jer je zatvorena granica.

- Još uvek vidimo ko je od koga zaražen i još uvek to kontrolišemo. Biće više testiranja, ali će to biti teške infekcije, oni koji imaju siptome ili su bili u kontaktu sa zaraženima, besmisleno je svaku kijavicu testirati - rekao je Kon.

Ukoliko se broj zaraženih poveća,možemo, kako je rečeno, očekivati nova ograničenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 46
Pregleda: 41840
Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.