Komentara: 2
Pregleda: 1844

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

29.12.2019. u 12:30h
Izvor: TV Subotica
Korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica, njih 1.200, tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće snabdeveni konzerviranom hranom koja će im biti podeljena dan ranije. U paketima će se naći i pekarski proizvodi i voće, a najmlađi će dobiti i novogodišnje paketiće.
Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

Narodna kuhinja tokom prazničnih dana neće pripremati tople obroke, ali će korisnici biti snabdeveni konzervama. Janoš Boldožari više od 20 godina dolazi po svoje sledovanje, a sa ženom živi od socijalne pomoći.

- Biće nam dosta, zato što nam ćerka dosta pomaže, tako da će nam biti dovoljno to što dobijemo - kaže Janoš.

Sledovanje za prvi i drugi dan nove godine, korisnici će dobiti poslednjeg dana ove godine, dok će paketi predviđeni za 7. januar, pravoslavni Božić, biti podeljeni dan ranije, na Badnji dan.

- Nastojimo da u međuvremenu obezbedimo jednu količinu peciva i pekarskih proizvoda, danas je stigla veća količina jabuka, tako da ćemo to sve u narednih nekoliko dana da isporučimo našim korisnicima, da bi za prva dva dana nove godine imali dovoljne zalihe konzerviranih proizvoda, voća i pekarskih proizvoda - objašnjava Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje.

Kako bi dane praznika makar malo ulepšali najmlađim korisnicima Narodne kuhinje, kojih je čak 235, Crveni krst je započeo i podelu novogodišnjih paketića.

- Bilo je jako lepo ove godine pripremati paketiće za decu, baš su sugrađani, fizička i pravna lica stali iz Crvenog krsta, prepoznali su značaj i ovim putem im se zahvaljujem na tome - ističe Varo.

Iako se još uvek čeka "zeleno svetlo" za otvaranje Prihvatilišta za beskućnike, koji ima kapacitet od 20 ležajeva, Crveni krst je u pripravnosti još od prošle nedelje.

- Čekamo odluku Grada i Centra za socijalni rad o otvaranju Prihvatilišta. Naravno, tu i spoljne temperature diktiraju otvaranje, a mi ćemo, kao i do sada, pripremati tri obroka dnevno za sve korisnike Prihvatilišta, snabdevaćemo ih svim potrebnim sredstvima za ličnu i kolektivnu higijenu i garderobom - poručuje Varo.

Osim pripreme toplih obroka za socijalno ugrožene sugrađane, tokom godine na izmaku Crveni krst je prikupio i podelio više od 20 tona garderobe.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1844
Povezane teme

narodna kuhinja

novogodišnji praznici

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.