Komentara: 2
Pregleda: 4516

Koraci za zdravu trudnoću

12.12.2013. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
„Svake godine u Srbiji nestane jedan grad, a trudnoća se tretira kao bolest što mora hitno da se promeni“, moglo se čuti se na tribini „Deset koraka za zdravu trudnoću“, koja je održana na Otvorenom univerzitetu.
Koraci za zdravu trudnoću

Predavanja eminentnih stručnjaka u okviru projekta Koraci za zdravu trudnoću imala su zadatak da razbiju mnoge predrasude, kako bi se o trudnoći, dosignućima u nauci i razlikama između zdrave i patološke trudnoće, trudnice informisale na najsavremeniji način. Subotica je treći grad, u kojem su održana predavanja u cilju povećanja nataliteta i borbe za zdravo potomstvo.

Suprotno stavovima, koji se mogu čuti, a odnose se na pogrešan pristup trudnoći, lekari ističu da je trudnoća zdravlje, te da je to najlepši period u životu žene. Da bi uživala u trudnoći, žena se mora upoznati sa simptomima trudnoće, mora se hraniti zdravo, vežbati i postepeno prilagođavati svoje telo promenama koje nastaju velikom brzinom.

Najčešći problemi i oboljenja u trudnoći odnose se na anemiju, urinarne infekcije, povišen krvni pritisak, kao i na pojavu trudničkog šećera. Kako bi izbegli komplikacije u trudnoći, trudnice su imale priliku i da čuju kakao bi trebalo preventivno delovati. Pošto mediji imaju sve važniju ulogu, učesnica tribine je bila i novinarka, koja je pokušala da objasni koliki je značaj tačnog i istinitog izveštavanja za normalno vođenje trudnoće, kako bi se izbegao nepotrebni strah proizašao iz neistinitih horor priča, koje su budućim majkama dostupne na brojnim forumuma.

Subotica je bila treći korak od ukupno deset, koliko će gradova posetiti ovaj karavan zdravlja. U oviru projekta, trudnicama predavanja drže stručnjaci Klinike za ginekologije i akušerstvo KCS, kao i Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“.

Izvor: RTV Yueco
Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta Tribina o sigurnoj i zdravoj trudnoći, kao i o povećanju nataliteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4516
Povezane teme

škola za trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.