Komentara: 24
Pregleda: 5554

Kontrole Poreske uprave

22.05.2013. u 18:22h
Izvor: RTV Yueco
Direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič najavio je pojačanu kontrolu izdavanja fiskalnih računa i nagradnu igru za gradjane koja bi trebalo da ih podstakne da uzimaju te račune. "Naši inspektori će ići po terenu, kupovaće raznorazna dobra i videće da li se izdaju fiskalni računi.
Kontrole Poreske uprave

Ako se ne budu izdavali, najpre ćemo kazniti, a posle ćemo ići u privremeno zatvaranje lokala", rekao je on novinarima. Simič je istakao da će, uz pojačanu kontrole fiskalnih kasa, koja je već počela, poreski inspektori obilaziti pijace i "buvljake".

"Moramo reagovati jer se siva ekonomija praviše raširila. Pojavićemo se svuda gde bude moguće, sivu ekonomiji moramo da zaustavimo. Kada bi svi ljudi uzimali račune, ne bi bilo sive ekonomije", rekao je direktor Poreske uprave Srbije i naveo da, po nekim procenama, siva ekonomija odnosi 30 do 35 odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 5554
Povezane teme

poreska uprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.