Komentara: 0
Pregleda: 1536

Kontejneri za kabasti otpad u Bačkim Vinogradima i Bikovu

05.04.2020. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna akcija prolećnog održavanja gradskih i prigradskih mesnih zajednica nastavlja se naredne sedmice, kada će kontejneri za sakupljanje kabastog otpada biti postavljeni u Bačkim Vinogradima i Bikovu.
Kontejneri za kabasti otpad u Bačkim Vinogradima i Bikovu

U okviru prolećne akcije čišćenja i uređenja grada, kontejneri za sakupljanje kabastog otpada će u ponedeljak i utorak biti postavljeni u Mesnoj zajednici Bački Vinogradi, kod prodavnice "Trgopromet" (kod crkve), u Kaić sokaku, kod železničke stanice (dva kontejnera), kod Buki mosta, ispred i iza nadvožnjaka.

Akcija se nastavlja u sredu i četvrtak u Mesnoj zajednici Bikovo, gde će kontejneri biti postavljeni na uglu ulica Đure Đakovića i Dalmatinske, Bratstva i jedinstva i Ljubljanske, Đure Đakovića i Kosmajske, 10. i 11. Nove (Gabrić), kod crkve, u Lamić kraju i Kongo naselju.

Iz JKP "Čistoća i zelenilo" kažu da se, i pored vanrednih okolnosti, akcija odvoženja čvrstog i kabastog komunalnog otpada iz domaćinstva sa teritorije Grada Subotice realizuje u skladu s programom, a po rečima Nikole Jovičića, rukovodioca Radne jedinice "Planiranje i razvoj", ove godine se postavlja veći broj kontejnera, budući da je iskustvo pokazalo da građani na određenim lokacijama donose veće količine otpada.

- JKP "Čistoća i zelenilo" postavlja kontejnere zapremine 5 metara kubnih za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstava. Kontejnere postavljamo na lokacijama koje su definisane programom do 8 časova, a praznimo ih u dva navrata, između 13 i 15 časova i između 18 i 20 časova, doduše, drugo pražnjenje usled vanrednih okolnosti može da bude i nešto ranije. Nakon uklanjanja kontejnera, interventna grupa "Čistoće" uređuje punktove - objašnjava Jovičić. - Ove godine smo rešili da određene punktove pojačamo sa još jednim kontejnerom, tako da bi bilo lakše odvoženje veće količine otpada. Iskustvo je pokazalo da na određenim lokacijama, pogotovo u prigradskim mesnim zajednicama, imamo više smeća, pa da interventna grupa ne bi išla više puta, rešili smo da postavimo još jedan kontejner pored već postojećeg.

Prolećna akcija JKP "Čistoća i zelenilo" je počela 16. marta, a trajaće do 11. juna ove godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1536
Povezane teme
akcija čišćenja subotice jkp čistoća i zelenilo kontejneri prolećno čišćenje akcija prolećnog čišćenja čišćenje naselja sakupljanje kabastog otpada kabasti otpad nikola jovičić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.