Komentara: 0
Pregleda: 3053

Konkurs za ekološki suvenir Subotice završen

02.03.2011. u 15:16h
Izvor: RTV Yueco
Konkurs za ekološki suvenir Subotice završen

Završen je konkurs za ekološki suvenir grada Subotice. U Turističkoj organizaciji grada kažu da je za stiglo 204 predloga od 120 umetnika, s tim da očekuju da do kraja nedelje stigne još predloga koji su poslati poštom. Grad Subotica nema svoj zvanični suvenir niti paletu prepoznatljivih suvenira koji su karakteristični za grad i regiju.

Ovim putem, Turistička organizacija grada bi pokušala da dobije jednu novu liniju proizvoda koji bi zadovoljili nove zahteve tržišta, a istovremeno bi bili odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine grada Subotice i okoline. Ekološki suveniri su podeljeni u tri grupe: urbane, tradicionalne suvenire i umetničke predmete.

U toku je formiranje Konkursne komisije, koju che sačinjavati stručna lica iz oblasti umetnosti, dizajna, turizma, etnologije, menadžmenta, kao i predstavnici lokalne samouprave koji će odlučiti koji bi to suvenir bio karakterističan za grad i koji bi to suvenir bili prihvatljivi da se nađu u suvenirnicama i turističkim prodavnicama u gradu.

Predlozi su, osim iz Subotice, stigli i iz drugih gradova Srbije: Niša, Smedereva, Leskovca, Sombora i Novog Sada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3053
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.