Komentara: 3
Pregleda: 4924

Konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima i studentima

27.09.2019. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica je raspisao konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata, a nadareni učenici i studenti mogu podneti prijave do 11. oktobra.
Konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima i studentima

Novčana sredstva, koja su previđena ovim konkursom, mogu se dodeliti kao pomoć talentovanim učenicima srednjih škola i studentima koji se obrazuju u ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija na teret budžeta, kao učešće u finansiranju stručne prakse ili studijskog putovanja u toku jedne školske godine najboljim studenima i srednjoškolcima u inostranstvu i kao nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Finansijsku pomoć mogu ostvariti mladi talenti da su državljani Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice, najmanje jednu godinu do dana podnošenja zahteva za dodelu sredstava. Pravo da konkurišu imaju učenici i studenti koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i nisu obnovili nijednu godinu studija, odnosno nisu ponavljali razred.

Kriterijumi za dodelu finansijske pomoći su ostvareni uspeh u prethodnoj školskoj godini i nagrade na takmičenjima. Sistem bodovanja, kao i šta je sve potrebno od dokumentacije, možete pronaći ovde.

Prijavu na konkurs sa propisanom dokumentacijom, učenici i studenti treba da podnesu u zatvorenoj koverti u pisarnicu Gradskog uslužnog centra ili putem pošte na adresu: Grad Subotica, Trg slobode 1, 24.000 Subotica, s naznakom "Prijava za Konkurs za dodelu sredstava". Prijava za konkurs može se preuzeti u Gradskom uslužnom centru ili na sajtu Grada Subotice.

Konkurs je otvoren do 11. oktobra, a više informacija možete dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti (Trg slobode 1, 3. sprat/305) ili na telefon 024/626-928.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4924
Povezane teme

konkurs

talentovana deca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.