Komentara: 9
Pregleda: 3204
Foto

Konferencija "Novi lideri" okupila mlade Subotičane

07.05.2019. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Kako izgleda razvojni put preduzetnika, koja znanja i veštine su neophodne za uspeh, te koje su pozitivne, a koje negativne strane ovog poziva, mladi sugrađani bili su u prilici da saznaju na konfereciji "Novi lideri", koja se održala danas na Otvorenom univerzitetu, u organizaciji studentske organizacije AIESEC.
Konferencija "Novi lideri" okupila mlade Subotičane

Konferencija "Novi lideri" ove godine se održava po drugi put u Subotici, a na samom događaju, mladi sugrađani su bili u prilici da saznaju na koje sve prepreke treba da budu spremni kada pokrenu sopstevi biznis. U tome su im pomogli iskusni lideri iz našeg grada, predavači Boris Teodosijević, profesionalni trener poslovnih veština, i Željko Crnjaković, internet preduzetnik i koordinator InfostudHub-a i Startit Centra Subotica.

- Pozitivne strane preduzetništa su to da radite ono što volite, da se stalno unapređujete i da ukoliko imate želju za konstantnim usavršavanjem i postizanjem uspeha, to zaista možete da ostvarite u preduzetništvu. Međutim, negativne strane su to što uvek zavisite od tržišta, što nemate stalne i stabilne prihode, što ne možete sve da predvidite i što ne radite od 8 do 16 ili od 19 do 17 časova, već radite stalno, nekada po ceo dan sedam dana u nedeljni, nekada manje, ali u svakom slučaju mnogo više nego da ste zaposleni u nekoj državnoj firmi - objasnio je Crnjaković.

Konferencija "Novi lideri" okupila mlade Subotičane

Pored predavanja, mladi su mogli da učestvuju i na radionici firme "Hosting Buy", na kojoj su imali priliku da steknu veštine neophodne za poslovni svet. Prema rečima Baneta Maksimovića, predsednika studentske organizacije AIESEC u Subotici, cilj konferencije je da se uspeh sagleda iz svakog ugla, od priča o uspesima i neuspesima ljudi iz biznisa i kulture, preko radionica sa firmama, do učenja veština koje će mladima omogućiti da se ostvare na poslovnom planu.

- Ovo je drugi put da organizujemo konferenciju i ishod je bio izuzetno dobar. Mladi su bili prezadovoljni, a mi se kao organizacija trudimo da uvažimo njihovu povratnu informaciju. Uvideli smo da je mladima u Subotici ovo zasta potrebno, jer su dosta pasivni i da su ovakvi događaji ono što ih pokreće iz njihove konfor zone i motiviše da urade nešto po tom pitanju - rekao je Maksimović.

Konferencija "Novi lideri" okupila mlade Subotičane

Konferencija "Novi Lideri" je projekat koji studentska organizacija AIESEC realizuje od 2006. godine u Srbiji. Okuplja više od 500 učesnika, pretežno mladih iz cele zemlje, s ciljem da ih motiviše da budu pokretači pozitivnih promena u svom okruženju. Ove godine se konferencija održava u osam gradova, odnosno u Subotici, Kragujevcu, Novom Pazaru, Kruševcu, Nišu, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri" Konferencija "Novi lideri"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3204
Povezane teme

aiesec

konferencija

preduzetništvo

omladinsko preduzetništvo

preduzetnici

željko crnjaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.