• Pregleda: 11667

Koncert Željka Vasića deo programa obeležavanja Dana grada

Nastup Željka Vasića na Gradskom trgu među prvim je poznatim detaljima ovogodišnje organizacije proslave Dana grada koji se tradicionalno upriličava višednevnim programom.
Koncert Željka Vasića deo programa obeležavanja Dana grada

Iako je do zvaničnog obeležavanja Dana Subotice preostalo nešto više od mesec dana, pripreme za organizaciju glavnog i pratećeg programa za sve Subotičane i goste koji tih dana budu posetili naš grad uveliko teku.

Dana grada Subotice proslavlja se 1. septembra u znak sećanja na 1779. godinu kada je Subotica dobila status slobodnog kraljevskog grada. Proslava će kao i ranijih godina trajati nekoliko dana, prošarana bogatim kulturno-umetničkim, zabavnim i sportskim programom, ali i onim protokolarnim koji su tradionalno vezani za ovu proslavu.

Ono što je za sada izvesno je da će za Dan grada na glavnom gradskom trgu pevati Željko Vasić, pevač zabavne muzike i kantautor. Ovo je epilog javne nabavke direktnog pregovaranja sa estradnim umetnikom, a honorar za njegov nastup iznosi 850.000 dinara, odnosno nešto više od 7.000 evra bez PDV-a, što je po oceni Komisije "tržišna cena".

Željko Vasić je rado viđen gost u Subotici, često je nastupao po lokalnim klubovima, na proslavama udruženja, a imao je vrlo posećene nastupe u Velikoj većnici, u martu ove godine, i na Gradskom trgu, prošle godine, u okviru Zavičajnih dana.

Više detalja oko programa obeležavanja Dana grada očekujemo da ćemo saznati od Organizacionog odbora u drugoj polovini avgusta. Tradicija će početi i sa održavanjem 2. Subotičkog polumaratona koji je predviđen za 2. septembar (nedelja).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
hleba i igara Odgovori
" što je po oceni Komisije "tržišna cena" "
lalo
bolje da su napravili izbor nekoliko izvodjaca i organizovali anketu tu na sajtu pa da gradjani odluce koga bi da slusaju!
Pituka Odgovori
7000 hiljada evra kostaju velike zvezde, ne osrednji pop pevaci njegovog kalibra, garant je nazadnjak
Vergeltung
Pročitaj tekst, reč je o 7000, ne o 7000 hiljada
AlwaysUltra
Stvar ukusa ali u pitanju je vrhunski pevač - oko fakata neću da se pogadjam !!
AlwaysUltra
Strahota Odgovori
srecan dan grada stanovnicima stotina i stotina subotickih ulica koje se dave u blatu i bez kanalizacije, dok im ovaj peva na trgu od njihovih poreskih para!
AlwaysUltra
Zanimljivo je kako ste ljuti na njega ali ne i na one koji te pare usmeravaju - tu ne smete niti da pisnete iz internet ilegale ...
lalo Odgovori
a hocemo li za taj prosecan iznos od 7000 eura moci i pesme da narucujemo?
Alex Odgovori
Najzad neko pristojan i normalan.
On zasluzuje, pa pola honorara uzimaju nasi, kao to ne znate.
Holiday Odgovori
Neko ce reći, nije nam do pesme, šta će nam on, ali kakav je praznik bez muzike. Bolje i on nego niko i onako smo smoreni.
... Odgovori
Pevac ok, ali prosle godine smo ga gledali na trgu, mogli da naprave promenu...
Andrijash Odgovori
kod ovakvih prica uvek se setim kad je Dragana Mirkovic, komentarisuci to sto je Nanogica uzela 100.000 evra za nastup na nekom trgu, rekla 'ja uzimam honorar samo od klubova, diskoteka i hala, a na trgovima pevam za svoj narod, da mu se zahvalim na ljubavi, ne bih nikada uzela gradske pare". Zeljko Vasic, Nanogica, Goca Trzan... isti kosh.
Andrea Odgovori
Sramota
Ljubek Odgovori
Mora on da peva, jer nema niko drugog da peva. Ako treba 100 puta, onda 100 puta ima da peva u Subotici i tačka - to je od prilike obrazloženje i jadna mala zamerka - kantautor - on nije kantautor i nema nikakve veze sa kantautorom.
Andrea Odgovori
Ovaj pokupi 40 minimalca za par sati . Lepo.pa glasali ste gledajte
simica Odgovori
A, ko je pa taj ?????
Margita Odgovori
Zaista izvanredan pevač sa odli;nim hitovima.Estradna li;nost bez skandala.Kulturan i civilizovan.Odličan izbor! Gradjani Subotice će biti više nego oduševljeni-garantujem! Hvala Bogu da nisu zvali onog nesretnog Joksimovića koji udavi narod tugaljivim pesmicama...ili Miroslav Ilić: ispušena, matora senilna muštikla koja više ni glasa nema!
bot Odgovori
Demokrate su isto imale svoje režimske bendove za Dan grada, ali su ipak imali mnogo više ukusa od naprednjaka. Al većina građanstva (publike) ionako to ne kapira, nažalost.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.