Komentara: 3
Pregleda: 3628
Foto

Koncert u Zoo vrtu obradovao mališane

03.05.2019. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Pesmama o pačićima, bubamarama, stonogama i lavovima, udruženi dečiji horovi "Vivak" i "Art Kids Choir" razigrali su i raspevali najmlađe posetioce Zoološkog vrta na Paliću, koji su tokom podneva mogli da uživaju u koncertu "Ta draga bića" priređenom u njihovu čast.
Koncert u Zoo vrtu obradovao mališane

Ideja o održavanju koncerta u Zoološkom vrtu, potekla je od Tamare Pajkanović, dirigenta dečijeg hora "Vivak" iz Sremske Mitrovice, koji već godinama sarađuje sa kompozitorom i tekstopiscem pesama za decu Borom Majdancem

- Imamo toliko božanstvenih pesama o životinjama, pevamo ih godinama, a čini mi se da ih nikada nismo prezentovali na prvi način, tako da ostanu upamćene. Tako sam i došla na ideju da konačno pevamo pesmice tamo gde se nalaze životinje, a to je u Zoološkim vrtovima. Poželeli smo da dođemo baš ovde, da se družimo sa ovim divnim ljudima u ovom božanstvenom ambijentu, jer naš hor gde god da krene želi da donese radost i nadam se da smo u tome i uspeli - rekla je Pajkanović.

Koncert u Zoo vrtu obradovao mališane

Iako po profesiji istoričar arhivista, Boro Majdanac već pola veka piše pesmice za decu, a u njegovom bogatom opusu nalazi se više od stotinu pesama o životinjama. Kako je objasnio, Zoološki vrt na Paliću je prvi od ukupno četiri koliko ih ima u Srbiji, a koliko će dečiji horovi obići do oktobra i otpevati njegove najlepše pesme o životinjskom cartsvu.

- Najmilije mi je kada radim za decu, jer sam i ja takoreći jedno veliko malo dete, stoga su svi ovi koncerti poklon za njih, da mogu da čuju pesmice koje su u skladu sa ambijentom u kojem borave - poručio je Majdanac.

Koncert u Zoo vrtu obradovao mališane

Tokom prvomajskih praznika, posetioci Zoološkog vrta na Paliću bili su u prilici da učestvuju i u, sada već tradicionalnom, programu hranjenja životnja uz instrukcije timaritelja. Prema rečima Vesne Davidović, portparolke Zoo vrta, upravo je to bio najatraktivniji sadržaj u domu velikog broja životnja na Paliću.

- S obzirom na to da je najavljivana kiša, ove godine smo mogli da očekujemo nešto slabiju posećenost. Tako je 1. maja bila slabija poseta nego ranijih godina, međutim, 2. maja je bilo zaista mnogo ljudi. Zadovoljni smo posetom, a posebno time što je sve proteklo bez ikakvih problema, što je najbitnije kako za posetioce, tako i za naše životinje - rekla je Davidović. 

Izvor: Subotica.com
Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića" Koncert "Ta draga bića"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3628
Povezane teme

koncert

ZOO vrt Palić

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.